Select   language:

Väylät

Kalajoki Golf PAR73 18 reikäisen kentän väylien muodot ovat pääosin luonnon muovaamia dyynimaisemia. Viheriöiden sijoittelussa ja muotoilussa on huomioitu niiden sulautuminen ympäröivään merelliseen maisemaan ja luontoon. Lipun sijoituspaikkoja on runsaasti, mikä takaa mielenkiinnon säilymisen päivästä toiseen. Väylät ovat osin kapeita ja vaativat näin tarkkuutta. Raffeihin on muutamiin paikkoihin jätetty Hiekkasärkkien maisemaan oleellisesti kuuluvaa hiekkaa ja vesikin on kentällä tuttu elementti monella väylällä.

Tervetuloa pelaamaan PAR73 -kentän 18 väylälle merenrannan dyynimaisemiin!

Väylä 1

PAR73 -kentän ykkösväylä on LOISTOväylä. 341 metriä pitkä par-4, joka haastaa tarkkaan puttipeliin. Griinin kaltevuus yllättää monesti pelaajat. Lisäksi varsinkin griinin vasemmalla oleva bunkkeri vaanii pelaajia.

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 1 haastaa tarkkaan puttipeliin

Väylä 2

Kentän kakkosväylä on Topi-Keittiöt Oy:n isännöimä koko mitaltaan 355 metriä pitkä par-4. Väylää on muokattu vuosien varrella. Aluksi väylän edessä oli jopa vesieste. Kahden ison bunkkerin poisto on helpottanut peliä jonkin verran, mutta vaatii edelleen tarkan avauksen, että päästään griiniä lähestymään raudoilla.

Topi keittiöt

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 2 vaatii tarkan avauksen

Väylä 3

Kalajoen Keskusvaraamon kolmosväylä PAR73 -kentällä on 145 metriä pitkä par-3. Griini on hiukan ylempänä tiiboxeihin ja haasteen antaa kolme melko syvää bunkkeria. Holareita 2018 väylälle tuli yksi.

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 3 kolme melko syvää bunkkeria antavat haastetta

Väylä 4

PAR73 -kentän nelosväylä on Lounean kumppani. 497 metriä pitkä par-5 kiertyy vasemmalle ja päättyy isoon griiniin.Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 4 päättyy isoon griiniin

Väylä 5

Kentän viitosväylä, jossa isäntänä on Pesolan Leipomo, on protiiltä 397 metriä pitkä par-4. Väylä taittuu puolivälissä oikealle. Avauslyönti pitää olla pitkä ja tarkka, että pääsee kohtuu etäisyydeltä lähestymään isoa griiniä.

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 5 vaatii pitkän ja tarkan avauslyönnin

Väylä 6

PAR73 -kentän kuutosväylä on Solarin väylä. Kuutosväylä on pitkä ja kapeahko 369 metriä pitkä par-4 ja HCP 2. ”Ränni” päättyy bunkkerien vartioimaan reilusti kallistettuun griiniin.

Solar
Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 6:sen ränni päättyy reilusti kallistettuun griiniin

Väylä 7

Väylä 7 on Kankarin Kalusteen väylä, joka on 350 metriä pitkä, lievä dog-leg vasemmalle. Griinin oikealla puolella vaaniivat vesieste ja bunkkeri.

Kankari
Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylän 7 oikealla puolella vaanivat vesieste ja bunkkeri

Väylä 8

Kentän 8. väylän kumppani on Taukokangas. Kasi on 342 metriä pitkä par-4, jossa iso hiekka-alue ottaa usein avauslyönnin. Ison viheriön etuvasenta puolta vartioi bunkkeri. Väylällä on useissa kisoissa pisin avauslyönti-kisa.

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylän 8 iso hiekka-alue ottaa usein avauslyönnin

Väylä 9

Tämä mielenkiintoinen ysiväylä, pituus 324 metriä, on dog-leg vasemmalle. Reilusti muotoiltu väylä, jonka alkupäässä on vasemmalla 100 metriä pitkä hiekka-alue. 200 metrin kohdalla väylä taittuu jyrkästi vasemmalle ja griini sijaitsee muutaman metrin alempana. Tämän, NSA:n jaNyConin yhdessä isännöimän väylän, jälkeen on syytä poiketa klubilla tankkaamassa vaikkapa pikku suolaisella tai pullakaffeilla.

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 9 on reilusti muotoiltu väylä, jonka alkupäässä vasemmalla on 100 metriä pitkä hiekka-alue. Väylä taittuu vasemmalle n. 100m jäljellä.

Väylä 10

PAR73 -kentän kymppiväylä on Sievin jalkineen väylä. Se on haastava 171 metriä pitkä par-3, jonka griinin vasen puoli on suojattu usealla bunkkerilla.

Sievin jalkine
Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 10:n griinin vasen puoli on suojattu usealla bunkkerilla

Väylä 11

Kalajoen Rakennus Oy:n väylä 11. on pitkä, yli 500 metriä, par-5, jossa out oikealla ja avausta vaanii vesi vasemmalla. Puolivälissä vesi vaihtuu oikealle puolelle ja ennen griiniä vettä on myös vasemmalla. Tämän HCP 3 väylän kumppani on Herrfors.

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 11 on pitkä par-5, jonka avausta vaanii vesi vasemmalla

Väylä 12

12. väylä 384 metriä pitkä par-4 on kentän haastavin väylä ( HCP 1). Fennovoiman väylän avauslyönniltä vaaditaan pituutta, jotta kakkoslyönnille griini avautuu ja päästään lähestymään edes kohtuulliselta etäisyydeltä. Haastavalta griiniltä löytyy mielenkiintoisia lipun paikkoja.

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 12 on kentän haastavin väylä, jolta löytyy mielenkiintoisia lipun paikkoja

Väylä 13

PAR73 -kentän 13. väylän iso hiekka-alue oikealla nimettiin Suomen pisimmäksi bunkkeriksi. Stirpen väylä on 324 metriä pitkä par-4, joka on dog-leg vasemmalle. Griinin edessä pari bunkkeria asettaa pelaajalle vaatimuksen lyödä pallo ilmassa griinille.

Stirpe
Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 13:n iso hiekka-alue oikealla nimettiin Suomen pisimmäksi bunkkeriksi

Väylä 14

Kentän 14.väylä on 321 metriä dog-leg par-4. Väylä kääntyy puoliväin jälkeen oikealle. Iso griini ottaa hyvin vastaan lähestymiset. Level Up:in väylällä palkittiin kaikki birdien tehneet väyläisännän logomukilla.

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 14:n iso griini ottaa hyvin vastaan lähestymiset. Haastellinen griinin muotoilu vaatii huolellisuutta puttiin.

Väylä 15

15. väylä on kahdella mutkalla varustettu par-5, jossa Maler on väyläkumppani. Ensin väylä 200 metrin jälkeen kääntyy vasemmalle ja ennen griiniä oikealle. Iso griini nousee reilusti väylältä ylös ja sen edessä oleva bunkkeri poimii lähestymiset melko usein.

Maler
Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 15 iso griini nousee reilusti väylältä ylös

Väylä 16

Väylä 16. on Santas Hotel Sanin hieno Par kolmonen . on ylhäältä alas pelattava par-3, jonka pituus takatiiltä on 165 metriä. Vesi on griinin vasemmalla puolella. Tällä väylällä on tehty eniten holareita.

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylällä 16 on tehty eniten holareita

Väylä 17

Cent-Listat väylä 17 on kentän lyhin par-4 (316 metriä). Pitkällä avauksella saattaa yltää vasemmalla olevaan vesiesteeseen.

Väylä 17 on kentän lyhin par-4.

Väylä 18

Päätösväylä on Junnikkala Oy:n 453 metriä pitkä par-5, joka antaa mahdollisuuden hyökätä, joskin griinin etuoikealla oleva vesieste pitää jännitystä yllä lähestymisille. Viheriön takana näkymä uudelle Marinan alueelle.

Kalajoki Golfin PAR73 -kentän väylä 18 antaa mahdollisuuden hyökätä

Ota yhteyttä