Select   language:

Paikallissäännöt 2023

Paikallissäännöillä tarkennetaan, miten pelaaja tulee toimia golfsääntöjen puitteissa tietyissä kentän erityiskohdissa.

1. Mittapaalut kentällä

150 m:n keltamustat mittapaalut, joista mainittu matka on viheriön keskelle, ovat kiinteitä haittoja. Paalun poistaminen on kielletty. Samoin väylillä olevat mittaviuhkat (100m, 150m ja 200m) ovat kiinteitä haittoja. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta.

2. Tiealueet

Puuhakkeella päällystetyt alueet eli ns. haketetut alueet ovat kentän oleellisia osia. Pelaaja voi siirtää yksittäisiä hakepaloja, mikäli pallo tällöin kuitenkin liikkuu, pelaaja saa yhden lyönnin rangaistuksen ja pallo on siirrettävä takaisin edelliselle paikalle.

Sora-, sepeli- tai hiekkapintaiset kentän huoltotiet ovat kiinteitä haittoja, joista saa halutessaan vapautua. Lähin

vapauttava paikka.

3. Muurahaiskeot

Muurahaiskeot pelialueella ovat kunnostettavaa aluetta. Vapautuminen ilman rangaistusta enintään mailan mitan päähän lähimmästä vapauttavasta paikasta.

4. Varapallon lyöminen alkuperäisen pallon ollessa estealueella 5. väylällä

Kun alkuperäistä palloa ei löydy kolmen minuutin etsinnän aikana tai tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo on estealueella, varapallosta tulee pelissä oleva pallo.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on kaksi lyöntiä tai reikäpelissä reiän menetys.

5. Kunnostettava alue / epänormaali kenttäolosuhde

  Kunnostettava alue on merkitty joko sinisellä tolpalla tai sinisellä / valkoisella   maalilla.

  Vapautuminen yleisellä pelialueella säännön 16.1b mukaisesti ilman   rangaistusta. Vapautuminen bunkkerissa säännön 16.1c (1) mukaisesti   rangaistuksetta tai (2) mukaisesti yhden lyönnin rangaistuksella. Vapautuminen   viheriöllä säännön 16.1d mukaisesti ilman rangaistusta.

6. Sadettimen kansi fore-alueella

 Mikäli sadettimen kansi on viheriön forealueella alle 2metrin päässä viheriön   reunasta ja pallo on alle 2 metrin päässä sadettimen kannesta sekä sadettimen   kansi häiritsee tarkoituksenmukaista lyöntiä voi vapautua säännön 16.1b   mukaisesti ilman rangaistusta. 

KILPAILUN TUOMARI PUHELIN: 050-525 6682

Ota yhteyttä