Select   language:

Toimitusjohtaja vaihtui

(Kalajokiseutu 26.10.2022)

Keijo Mäenpää (60) on tekemässä paluuta syntymäseudulle. Hän aloitti maanantaina Kalajoki Golfin toimitusjohtajana. Odottamassa on haastava työtehtävä mielenkiintoisessa ympäristössä.

Kalajoki on alueeltaan tuttu jo lapsuusajoista alkaen. Olen pitänyt Kalajoki Golfia yhtenä Suomen TOP-kolmosista mielikenttieni joukossa ja käynyt pelaamassa Hiekkasärkillä vuosittain. Kalajoki Golf onkin ollut esimerkkikohteena suunnitellessani Kangasniemelle perustamaani PuulaGolfin kenttää.

Mäenpää naurahtaa olevansa golfalan ”jokapaikan höylä”. Hänen mukaansa toiminnanjohtajan tehtävä ei ole liituraitapukutyötä ison toimistopöydän takana, vaan osallistumista jokapäiväiseen toimintaan.

– Tärkeä osa työstä on jatkuvaa yhteydenpitoa ja kontaktointia asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin sekä työyhteisön ja toimintaympäristön hyvinvoinnin ylläpitäminen. Aina on oltava aikaa vaihtaa pari sanaa. Samalla on huolehdittava liiketaloudellisesta toimivuudesta ja markkinoinnista katseen ollessa koko ajan vähintään pari vuotta eteenpäin.

Uuden toimitusjohtajan tavoitteena onkin saada Kalajoen kentän käyttöastetta kohotettua myös lomakauden ulkopuolelle.

– Pyrkimyksenä on ylläpitää positiivista, asiakkaita kiinnostavaa ilmapiiriä läpi vuoden. Peruspelaaja tulee viettämään mukavaa laatuaikaa hyvässä seurassa ja viihtyisässä ympäristössä – ja tämä tulee huomioida ylläpitämällä kiinnostavaa kokonaisuutta.

Mäenpää kuitenkin toteaa, että on liian varhaista tuoda esiin toiminnallisia muutoksia, esimerkiksi golfravintolan kehittämisprojektia, ennenkuin hän on ehtinyt tutustua olemassa oleviin toimintamalleihin.

– Katsotaan rauhassa, kuinka Kalajoella on aiemmin toimittu ja lähdetään sitten ajatuksen kanssa kehittämään asioita eteenpäin. Muutosten tulee perustua tosiasioihin, ja niille on oltava hyvä peruste ja tarve.

Mäenpään oma golfhistoria ulottuu 2000-luvun alkuun. Vaikka hän on ollut kentällä enimmäkseen muussa kuin pelaajan ominaisuudessa, on golfin sisin olemus tullut tutuksi.

– Pidän golfia mailapelien shakkina, jossa fyysisen suorituksen lisäksi tulee jatkuvasti pitää ajatus kirkkaana ja keskittyminen vahvana. Turhat huolet ovat pelin aikana sivussa, ja sillä on kokonaisuudessaan rentouttava vaikutus. Vaikka kiertäisi samaa kenttää useaan kertaan, niin jokainen kierros on erilainen useiden osa-alueiden vaikuttaessa pelaamiseen,

Mäenpään mukaan golf on kaikille ja kaikenikäisille sopivan haasteellinen liikuntamuoto, jota voi harrastaa oman ajankäytön ja omien tavoitteiden mukaisesti.

– Ennen muuta golf on ilon kautta pelaamista. Suupielet ylöspäin, jolloin sekä itsellä että pelikumppaneilla on hauskempaa. Turha puristus mailasta pois – silloin pelikin sujuu letkeämmin, hän ohjeistaa.

Golfin rinnalla Mäenpään elämässä on vuosikymmenten ajan kulkenut pistooliammunta. Hän on suorittanut taitolajeissa ammattivalmentajan erikoisammattitutkinnon ja tuomaroinut pistoolilajeja kansallisista tapahtumista MM-kilpailuareenoille. Atlanta-olympiadin aikana Mäenpää toimi Suomen Ampujainliiton pistoolilajipäällikkönä sekä kahdeksan vuotta Puolustusvoimien pistooliryhmän valmentajana.

– Metsästys on aina ollut sydäntä lähellä, mutta se on viime vuosina jäänyt vähemmälle huomiolle. Uutena harrastuksena aloittelemani jousiammunta on koronarajoituksista johtuen vielä alkutekijöissään, summaa Mäenpää.

Tuoreen Kalajoki Golfin toimitusjohtajan mottona on suhtautua asioihin selkeällä maalaisjärjellä, nauttien ja elämänkokemuksella höystettynä. Elämässä on aina haasteita, mutta niihin on uskallettava tarttua.

– Tulevaisuuden haasteena on muuttaa pysyvästi Kalajoelle puolison työpaikan löytymisen jälkeen. Perhedynamiikkaa vaatiikin uutta opettelemista, sillä vanhempi tyttäristä valmistui juuri yliopistosta ja nuorempi suuntautuu opiskelemaan kodin ulkopuolelle. Vaimon kanssa opetellaan elämään jälleen aikuiselämää, Mäenpäätä hymyilyttää.

Keijon yhteystiedot puh. 044 750 6666 ja sposti keijo.maenpaa@kalajokigolf.fi

Ota yhteyttä