Select   language:

TALVI TEKEE TULOAAN

Talvi lähestyy ja ensimmäiset lumi- ja räntäsateet onkin jo saatu kentälle.
Molemmat kentät, Par73 ja Par3 on nyt suljettu.

Jos sää sallii, takaysillä voi käydä vielä pelailemassa. Varsinaisille viheriöille ei enää pelata vaan takaysin 10. – 18. väylille lähelle viheriöitä on laitettu ns. talviliput.

Rangella harjoitusviheriöille ei saa mennä, mutta palloautomaatti on toistaiseksi auki. Matoilta voi siis harjoitella, mutta sekin sitten kun on muutama aste lämmintä.

Nurmipintojen ollessa jäässä tai kuurassa, nurmialueella liikkumista tulee välttää. Varsinkin viheriöillä jäljet jäävät näkyviin vielä ensi kaudellakin.

la 23.10.2021

Miksi golfia ei saa pelata jäätyneellä tai kuuraisella nurmella?”

Yksiselitteinen vastaus: ”heinä kuolee”.

Jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita. Kävelyjäljistä heinä kuolee välittömästi tai viimeistään talven kovilla pakkasilla. Vaurioitunut heikkokuntoinen kasvusto on myös erittäin altis kasvitaudeille. Erityisen herkkiä ovat matalat ja tiiviit viheriöheinäkasvustot kuten röllit ja kylänurmikka. Ne vaurioituvat herkimmin ja toipuminen vaurioista on hitainta.

Vaikka yksivuotinen kylänurmikka kuoleekin useimpina talvina ainakin osittain, ei pelaaminen ole perusteltua, sillä varsinaisten kasvustovaurioiden lisäksi pelaaminen kuluttaa viheriön kuitukerrosta ja tiivistää sen pintaa. Kuitukerroksen kuluminen tai puhkeaminen vaikeuttaa kevään hoitotöitä ja etenkin siementen itämistä. Hyvänlaatuinen kuitu suojaa siemeniä kuivumiselta ja pitää viheriön pinnan kasassa.

Viheriöpinnan tiivistyminen taas on kuin oven avaus sinilevälle. Levä iskee heti keväällä ja kovistakin torjuntayrityksistä huolimatta saattaa aiheuttaa ongelmia koko pelikauden ajan. Suurin syy leväongelmiin johtuu heikkokuntoisella kasvustolla liikkumisesta. Viheriöillä liikkumista sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä joko kävellen tai koneella tulee ehdottomasti välttää.

Heinän ollessa jäässä tai kuurassa on kenttä suljettava kävelyltä, koneella liikkumiselta ja pelaamiselta.

Ota yhteyttä