Select   language:

TOIMARIN KATSAUS KULUNEESEEN KAUTEEN

ONPAHAN OLLUT KESÄ!!! Näin voisi aloittaa, kun miettii kauden 2020 tapahtumia. Kevättalvella iskenyt koronaepidemia tuntui sotkevan kauden valmistelua todella paljon. Maaliskuussa, kun hiihtokeskukset suljettiin, käytiin myös vilkasta keskustelua, voiko golfkentät olla auki. Koronahässäkän lisäksi sääolosuhteiltaan poikkeuksellinen talvi antoi Etelä-Suomessa kentille mahdollisuuden olla auki lähes läpi talven. Golfliitto ja kentät yhdessä päättivät pitää kentät auki ja ohjeistaa pelaajat noudattamaan ohjeistuksia kokoontumisista ja muita viranomaismääräyksistä. Golfin harrastajat noudattivat ohjeita ja lajiin saatiin positiivisen julkisuuden kautta vilkas golfbuumi koko Suomeen.

Kalajoella odotettiin kauden alkua pitkälle toukokuuta. Yöpakkaset hellittivät vasta toukokuun puolivälin jälkeen. Talvi oli tehnyt kentälle jonkin verran vaurioita. Mitä tekee kentänhoito? Risto ja kumppanit käärivät hihat ja nostivat kentän kunnon meille tuttuun, loistavaan pelikuntoon muutamassa viikossa. Taas kerran osakkaat, jäsenet ja vieraspelaajat ovat päässeet nauttimaan pelaamisesta huippuolosuhteissa.

Pelaaja Ensin -palautekyselyiden perusteella vieraspelaajat ovat arvostaneet Kalajoki Golfin ykköseksi Suomessa. Jäsenpalautteissa heinäkuun lopussa lähetetyn kyselyn perusteella olimme kakkosena. Toinen kyselyaalto jäsenille tulee syyskuun lopulla. Kyselyssä arvioidaan koko toimintaa kuten kentän kuntoa, palvelua, tunnelmaa jne. Näissä kaikissa olemme onnistuneet😊.

Kulunut kausi on ennätyksellinen. Kierrosmäärä Par73-kentällä on jo yli 20000 ja Par3-kentällä on ollut todella vilkasta. Uusia jäseniä on saatu lajin pariin ja greencardeja on kirjoitettu yli 100. Seuran jäsenmäärä onkin muutaman vuoden pienen taantuman jälkeen kasvanut jälleen yli 1000 jäsenen seuraksi. Olemme siis maakunnan suurin urheiluseura. Taloudellisesti kulunut kausi on myös hyvä. Keväällä tehdyt säästötoimet ovat onnistuneet ja kun kausi pääsi meillä vauhtiin, myynti on ollut vilkasta. Kentänhoidossa päätettiin keväällä pysyä ns. normaalissa hoitotasossa ja se päätös näkyy palautteissa. Muutamia isoja yritystapahtumia jouduttiin perumaan koronan takia, mutta muuten kisoissa ja tapahtumissa on ollut osallistujia kiitettävästi. Vielä syyskuun viimeinenkin lauantai veti kentän täyteen, kun Syysscrambleen osallistui 126 pelaajaa.

Talvi tekee tuloaan ja kentällä valmistelut ovat täydessä käynnissä. Väylät on saatu tehtyä ja ma 28.9. aloitetaan viheriöiden huoltotyöt. Kausi jatkuu vielä ehkä muutaman viikon. Viheriöt tullaan suojaamaan talven ajaksi. Tavoitteena on, että keväällä kauden alkaessa viheriöt ja koko kenttä on taas loistokunnossa.

Pelit jatkuvat vielä olosuhteiden salliessa. Haluan jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia Teitä, jotka olette vaikuttaneet tämän kauden onnistumiseen.

KIITOS KAIKILLE, PYSYTÄÄN TERVEINÄ JA OLLAAN YLPEITÄ OMASTA KENTÄSTÄMME😊

Esa Takala, tj

Ota yhteyttä