Ylävalikko

Unelmia ja toimistohommia

Olen rangella, lyönti kulkee kuin unelma. Tikku suoraa draivia kohti takametsää, rautalyönnit taipuvat nätillä kaarella juuri sinne minne ne halusinkin. Puttikin kulkee, linjan lukeminen on helppoa ja putit ovat aina vähintäänkin siellä päin. Kaverit vitsailevat vieressä, että näyttääpä helpolta –tietäisivätpä he kuinka helpolta se tuntuukaan! Lämmin kevät aurinko hellittelee kasvoja ja pieni tuulenvire muistuttaa meren läheisyydestä. Klubilta vielä kahvi ja vesipullo mukaan ja kohti ykköstiitä, seikkailu odottaa.

Ykkösväylän avaus karkaa kuin karkaakin viereiselle väylälle ja ilmaa halkoo kavereiden naurun saattelema FORE –huuto. Ajattelen siinäkö se nyt on, kaikki tuntui rangella vielä niin hyvältä, mutta heti kentällä ongelmissa. Toinen lyönti pelastaa kuitenkin tilanteen, tigerwoodsmainen lyönti suoraan viheriölle, pari metriä lipun alapuolella, putti sisään ja birdie korttiin, maaginen startti! Etuysi jatkuu vahvasti samaan tahtiin, 3bogeyllä ja 2 birdiellä värjätty tuloskortti antaa etuysin tulokseksi 37lyöntiä, kelpaa!

Puolimatkan krouvissa klubilla vähän pientä purtavaa huuleen ja keskittymistä takaysille on vaikea pitää kasassa. Nytkö se tulee, elämäni kierros! Mitä vielä, takaysi saa katastrofimaisen alun avatessani väylällä 10. suoraan hiekkaan. Kertaan mielessäni golflehdestä lukemaani artikkelia Phil Mickelsonin hiekkalyönnin opettelusta –läpiasti, täysisvingi, hiekka vie palloa, nosta vain greenille,- elämäni hiekkalyönti alle metriin ja par korttiin! Seuraavalla väylällä avaus karkaa pitkälle vasemmalle, loistava linja toki pelata suoraan kahdella päälle. Vedet molemmilla puolilla pelottavat, mutta pakko se on lähteä hakemaan kahdella lyönnillä greeniosumaa. Lyönti onnistuu täydellisesti, ottaa vielä toisesta pompusta osuman lippuun ja liruu noin 7m päähän lipusta, eagle putti tulossa! Kaverit kyselevät jo, että mitä olen syönyt aamupalaksi kuin kulkee näin hyvin –en kerro. Putin linja on vaikea, kääntää ja vääntää joka puolelle. Otaksun katsooneni hyvän linjan, puttaan, ja sinne se menee! Sisäreunan kautta kolisee keskelle! Elämäni ensimmäinen eagle on varma! Mikään ei pilaa tätä kierrosta enään! Takaysi kulkee samalla tavalla loppuun asti, tuloksena huikea 33lyöntiä takaysille! Yhteistulos 70 lyöntiä ja tituleeraan itseäni jo kaikkien aikojen kovimmaksi golfaavaksi koripalloilijaksi. Klubilla kierrosta, ja kaverini tekemää Hole In One –lyöntiä juhlitaan railakkaasti, shampanja virtaa ja kaikilla on hauskaa. Karaoke laitteita viritellään illanviettoa varten ja ihmisillä on hauskaa.

Yhtäkkiä kesken juhlinnan ja hauskanpidon havahdun korvia vihlovaan piipitykseen. Koitan keskittää ajatukseni ja aistini äänen lähteeseen, käsiini osuu puhelin. Herätyskello näyttää 9:00 ja pirinä voimistuu. Silmät rävähtävät auki auringonpaisteeseen ja vääntäydyn ylös sängystä. Kaikki olikin ollut vain unta. Unelmieni kierros vain jotain nukkumatin raakaa pilaa. Pettymys on suuri, toisaalta kello on vasta 9:00 ja työtkin alkavat vasta kello 12.00. Ehkäpä tässä kerkeää vielä rangelle katsomaan oliko se kaikki sittenkään unta vai enne paremmasta huomisesta…

 

-Juho-

css.php