Ylävalikko

Talvisia kuulumisia Kalajoki Golfista

Talvet jatkuvat ”kummallisina” kolmatta vuotta peräkkäin. Meri ei jäädy ja hiihtokelit odotuttavat itseään. Golfkentälle tämän kaltaiset talvet ovat enemmän kuin haastavia. Lunta sataa, vettä sataa, lumi-jääpeite sulaa ja jäätyy muutaman päivän välein. Miten pystyttäisiin varmistamaan, että toukokuussa tai jopa aikaisemmin päästäisiin taas aloittamaan kausi hyväkuntoiselta kentältä, jota talvi ei ole kohdellut kaltoin.

Talven aikana kentänhoito tekee voitavansa, ettei kenttien vitsauksia, kuten esim. jääpoltetta tai lumihometta, muodostuisi kentälle. Varsinkin viheriöt ovat erittäin herkkiä erilaisille vaurioille, joita aiheutuu myös ihmisten liikkumisella vähälumisilla alueilla. Pahimmillaan jopa jalanjäljet näkyvät viheriöillä koko seuraavan kesän. Syksyllä merkkasimme kaikki viheriöt nauhalla, joka ohjaa mahdolliset ulkoilijat väistämään näitä kentän herkimpiä osia. Toivomuksemme onkin, että kaikki ulkoilijat välttäisivät kentällä liikkumista talven ajan. Hyvin on toiminut ainakin tähän saakka:).
Klubilla aloitettiin viime viikolla ”pientä pintaremonttia”, kun WC-tilat uudistetaan ja saliinkin tulee pieniä ehostuksia. Näin saamme klubin tiloista entistä viihtyisämmät tulevan kauden touhuihin ja tapahtumiin. Rangelle on tulossa muutama lyöntikatos kevään aikana. Kentältä on tänäkin talvena poistettu muutamia puita, jotka ovat hankaloittaneet hoitotyötä. Väylillä olevat männyt sen sijaan ovat edelleen paikallaan antamassa oman haasteensa peliin…

Mukavia tapahtumia on ensi kesänä taas runsaasti tarjolla, kuitenkin siten, että myös pelaamiselle jää tilaa. Mielenkiintoisia tapahtumia on mm. naisten Anna Golf Tour ja Topi-juhannuskisat kesäkuussa, Audi Quattro Cup-, SuomiGolf-, Volvo World Challenge- ja ProJenniTravel – kiertueet heinäkuussa, Seuran mestikset ja Venetsialaiset elokuussa sekä Aviopariweekend ja Oktoberfest syyskuussa. Kilpailu- ja tapahtumakalenteri julkaistaan lähiviikkoina.

Viime kesän hieno menestys valtakunnallisessa kenttärankingissa tuo varmasti uusia vieraita kentällemme tulevalla kaudella. Toivotetaan heidät kuten kaikki muutkin lämpimästi tervetulleeksi Pohjois-Suomen parhaalle kentälle. Tästä ei ole kuin yksi täysi kuukausi ja uusi pelikausi jälleen käynnissä.

Ystävällisin terveisin
Esa Takala
toimitusjohtaja

css.php