Ylävalikko

Skoda kiertue täytti Kalajoki Golfin

Miltei koko kesän pelattavissa ollut Skoda Suomi Golf – viikkokilpailu huipentui Kalajoki Golfilla, kun Skodan kiertue autot saapuivat Kalajoelle ja oli vuorossa yhteislähtönä pelattu Kalajoen finaali. Kilpailuun toivat suuren maailman mallia useat yhteistyökumppaneiden teltat, joita oli pystytetty ympäri klubitalon maisemia. Kilpailuun oli ilmoittautunut kaiken kaikkiaan 76 pelaajaa, kahteen eri sarjaan jotka määräytyivät pelaajan tasoituksen perusteella. Kiertuetelttojen yhteydessä pelaajilla oli myös mahdollista osallistua Clevelandin sponsoroimaan puttikilpailuun jossa riittikin osallistujia varsin mallikkaasti.

Läpi kesän pyörinyt Skodan viikkokilpailu keräsi kesä – ja heinäkuun aikana varsin hyvin osallistujia. Kilpailussa alle 18,5 tasoituksella pelanneet pelasivat tasoituksellista lyöntipeliä ja sen yli olevat tasoitukset ottelivat puolestaan pistebogey sarjassa.  Huippukuntoinen kenttä sekä välillä jopa uuvuttavan kuumaksi todettu auringon paiste tekivät olosuhteista sunnuntaina hyvin haasteelliset. Pistebogey sarjassa tulostaso jäi hieman odotettua vaisummaksi vaikkakin kaikki podium sijoille kiivenneet tiputtivat samalla omaa tasoitustaan. Kilpailussa kolmanneksi sijoittui tällä kertaa Elina Tuura pelaten 36 bogeypistettä. Toisen sijan nappasi itselleen KlG:n Tarja Rahkola 37:llä bogeypisteellä. Voitto matkasi tällä kertaa Toni Urpilaisella jonka etuysille pelaamat 22 bogeypistettä antoivat uskoa takaysille ja lopulta voittotulokseksi tuli komeat 38 bogeypistettä. Kilpailussa oli mukana myös totutut erikoiskilpailut, kun lähimmäslippua sekä pisin draivi hakivat voittajiaan. Lähimmästä lippu lyönnistä oli tällä kertaa voittajalle palkintona hieno Clevelandin putteri joka matkasi Virve Hämäläisen mukana Oulaisiin. Pisimmästä draivista vastasi jälleen kerran Jarno Palola, jonka leiskautus palkittiin uudella puu 5 mailalla.

Klubilla oli päivän mittaan miltei markkinoilta tuttu fiilis.

Tasoituksellisessa lyöntipelissä tulostaso oli jälleen kerran varsin korkea, kun tuloksella 73 sijoittui sunnuntaina vasta sijalle seitsemän. Kisassa kolmanneksi sijoittui todellinen yllätysnimi, kun Kalajoki Golfilla jo miltei legendan maineeseen noussut Petri Westerlund pelasi kesän parhaimman kierroksensa ja alitti 90 lyöntiä nettotuloksen ollessa hyväksyttävät 72 lyöntiä. Kilpailun toinen sija jäi sekin Kalajoelle, kun Asko Sarliinin uurastus viheriöillä palkittiin. Sarlin pelasi nettotuloksen 71 lyöntiä häviten lopulta voiton vain yhden lyönnin erolla. Voittoon kiri sunnuntaina Lahden Golfia edustava Aarni Tervonen joka pelasi tasaisesti läpi päivän ja tuloskorttiin merkattiin lopulta hieno nettotulos 70 lyöntiä. ”-Ensinnäkin kiitos järjestäneelle taholle sekä kenttäyhtiölle. Myös peliseura oli erittäin mukavaa ja oli ilo pelata.”

Skoda Suomi Golf hiljenee tämän kesän osalta tähän. Kalajoki Golfilla on kuitenkin tapahtumaa myös koko elo –ja syyskuun ajan. Kannattaa käydä tutustumassa kilpailukalenteriin Kalajoki Golfin nettisivuilla. Lisäksi klubi on avoinna vielä ensi viikon ajan aina kello 22.00 saakka. Lisäksi kannattaa käydä testaamassa GoGolfinkin suosittelema Lämmin Savulohisalaatti tai vaikkapa kuuluisa Golfburger, kun niitä vielä keittiöltä saa!

-Juho-
css.php