Ylävalikko

Mäkiset voittoon SGL-trophyssä

Kalajoki Golfin sunnuntaihin kuuluin tavalliseen tapaan myös kilpailutoimintaa, kun vuorossa oli SGL – trophy. Kilpailu perustuu hyväntekeväisyyteen, kun jokaisesta kilpailumaksusta lohkaistaan palanen Naisten Pankille, joka ohjaa rahat kehitysmaiden naisten kouluttautumiseen sekä työn saantiin. Viime vuoden keräyksellä 404 kehitysmaiden naista sai paremman elämän itselleen ja perheelleen.   Aurinkoisessa säässä pelattu kilpailu houkutteli tällä kertaa mukaan 31 paria, joista kahdelle parhaalle oli luvassa haluttu tiketti Vihdin Hill Side Golf Clubilla pelattavaan semifinaaliin. Semifinaalin kolme parasta joukkuetta puolestaan pääsevät syyskuussa pelaamaan Italian Piemonteen.

Loistokunnossa oleva kenttä antoi pelaajille hyvät mahdollisuudet huippusuorituksiin jälleen kerran. Väylällä 10 huippusuorituksista vastasivat Paula Palola ja Jarmo Simonen, jotka löivät avauksensa reilusti alle 3,5 metrin päähän lipusta ja pokkasivat voitot lähimmäs lippua – erikoiskilpailusta. Pisimmistä draiveista miteltiin kentän päättävällä 18 väylällä jossa miesten voiton nappasi Kari Perälä. Naisissa pisimmästä draivista vastasi Hilkka Perälä, jonka lyönti oli kuulemma kaikin lisäksi epäonnistunut.

Itse kilpailussa tulostaso oli hyvin vaihteleva. Voiton ja semifinaalipaikan itselleen lunastivat Sirpa ja Seppo Mäkinen netto tuloksella 66 lyöntiä. Sirpa kertoi parin päässeen varsinkin takaysillä sellaiseen flow tilaan jossa kaikki tuntui onnistuvan. ”- Harvoin pääsee voitto puhetta pitämään, mutta olihan se jo korkea aikakin, kun on kohta 10 vuotta näitä parikilpailuja pelannut.” nauratti yleisöä puolestaan Seppo voittopuheessaan. Toisena parina Vihtiin Kalajoelta lähetetään Susanna Sarlin-Lehtonen parinaan Asko Sarlin, jotka hävisivät tällä kertaa voittajille vain yhden lyönnin. Kolmannelle sijalle ja harmittavasti semifinaalipaikan ulkopuolelle jäivät niin ikään yhden lyönnin erolla, Kaisa Hautamäki ja Pertti Sarkkinen. Jarno Palola ja Jani Liias vastasivat puolestaan parhaasta scratch – tuloksesta 75 lyönnillä.

Vihdoinkin, 10 vuoden odotus on palkittu!

Ensi viikolla siis luvassa Skodan viikkokilpailu Maanantaista Torstaihin sekä Lauantaina pelattava OP –pari Open ja Sunnuntaina kisattava Volvo World Golf Challenge, muistakaahan ilmoittautua!

 

-Juho-
css.php