Ylävalikko

LYÖNTI- JA ALASTULOJÄLKIEN KORJAAMINEN!!!

Ikävä asia on heti näin alkukaudesta huomauttaa asiasta, mutta lyönti- ja alastulojälkien paikkaamisessa on todella paljon parannettavaa.
Näin keväällä jälki saattaa toki näkyä heikommin, mutta jos sen jättää paikkamatta, niin sen kohdan kyllä näkee kesällä varmasti!
Eli vaikka omaa jälkeä et sieltä löytäisikään, niin kyllä sieltä aina vähintään yhden jonkun toisen paikkaamatta jättäneen löytää.

Griinihaarukalla alastulojäljen korjaaminen ennen viheriön pelaamista ei ole myöskään sääntöjen kieltämää viheriöiden tunnustelemista, jos jollain sellainen käsitys asiasta on!

Lisäksi myös hiekkaesteet tulisi tasoittaa lyömisen jälkeen.

Miksi?
Viheriöllä alastulojäljet
– Ruoho ei kuole, jos jälki paikataan tuoreeltaan
– Puttialusta pysyy tasaisena jatkossakin.
– Kenttä pysyy siistinä.

Lyöntijäljet
– Väylä pysyy tasaisena ja siistinä.
– Oikein paikalleen painettuna tuoreeltaan, irronnut pala juurtuu vielä paikkaan todennäköisesti.
– Jos ajaudut toisen lyöntijälkeen, et saa siitä vapautusta (poikkeus: siirtosääntö), joten tässäkin on kyse myös toisen huomioon ottamisesta.

Hiekkaesteet
– Bunkkerit pysyy siistinä
– Toisten huomioon ottaminen. Esimerkiksi: jos olet toisen kengän jäljessä hiekkaesteessä, niin sitä ei saa tasoittaa ennen lyöntiä tai vapautua ilman rangaistusta.

Tiiauspaikalla
Lyöntijälkeä ei tarvitse paikata irronneella palasella, mutta hiekkasiemenseoksella paikkaaminen on suotavaa, mikäli sitä on tarjolla.
Lisäksi turhia maahan suuntautuneita harjoituslyöntejä tulisi välttää!

Kiitos näistä huomioista.

– Esa Takala, toimitusjohtaja –

 

css.php