Ylävalikko

Koulugolf toimintaa

Viisi viidesluokkalaista. Pienryhmään sattuu nyt poikkeuksellisen kokenutta porukkaa: kaksi lapsista on pelannut golfia joskus, kaksi on kokeillut minigolfia, yksi ei ole pelannut koskaan.

Viidesluokkalaisia ohjaava Miikka Joensuu kertoo, että Raumankarin koulussa Himangalla kokeillaan tänä keväänä uudenlaista toimintaa. Joensuu on suorittanut vasta Golfliiton ohjaajatutkinnon ja lupautunut ohjaamaan lapsia ja nuoria golfin pariin koululla, liikuntatuntien yhteydessä.

Vaikka Joensuun ohjaajatutkinto on tuore, on mies ohjannut jo viiden vuoden ajan Kalajoen viheriöllä 8–9-luokkalaisia golfin saloihin.

Himangalla asuva Joensuu käy Raumankarilla kevään aikana ainakin kolme kertaa. Entiselle Raumankarin opettajalle koulu on tuttu ja lasten ohjaaminen helppoa. Myös Kalajoen kouluilta on tullut kyselyjä vastaavasta.

Kivaa koululle

Veeti Venetjoki kertoo pelanneensa golfia isänsä, Aamu Uusitalo taas setänsä kanssa. Joona Potinoja ja Joonas Pernu ovat kumpikin kokeilleet joskus minigolfia, Juho Kyösti on rohkea ja haluaa kokeilla golfia ensimmäistä kertaa.

”Opetin juuri oppilaille, että oikeakätinen lyö mailalla oikealta ja vasenkätinen vasemmalta. Joona halusi kuitenkin tehdä päinvastoin ja vetäisi ensimmäisen putin heti sisälle. Se vetää ohjaajan hiljaiseksi”, Joensuu naurahtaa.

Lasten käyttämä vihreä, pieni lyöntialusta muistuttaa rangea tiineen ja palloineen. Lapset tähtäävät osumaa wedge-mailalla muutaman metrin päähän lyöntiverkkoon.

Viime torstaina Joensuu ohjasi aamupäivän ajan alakoululaisia ja iltapäivällä seiskaluokkalaisia. ”Tämä on uusi linjaus seuralta. Golfliitto on myös panostanut koulugolfiin Swingiä kouluun -teemalla”, Joensuu kertoo.

”Tärkeintä tässä on tuoda lapsille ja nuorille mukava, erilainen liikuntahetki. Tietysti Kalajoki Golfin tavoitteena on innostaa uusia lapsia ja nuoria lajin pariin, mutta mukava hetki koululla on kuitenkin tässä se tärkein.”

Joonas Pernu (edessä) ja Veeti Venetjoki lyömässä. Joona Potinoja (takana vas.), Aamu Uusitalo ja Juho Kyösti odottavat lyöntivuoroaan. Raumankarin koululla golfia liikuntatunnin yhteydessä ohjaamassa Miikka Joensuu.

Asta Uusivirta
päätoimittaja, Jokilaaksojen SeutuMajakka

css.php