Ylävalikko

Koukuttaako Golf ?

Nykymuotoista Kalajoen Golfkenttää on kehitetty lähes kahdenkymmenenvuoden ajan.  Taaksepäin  katsottaessa voimme olla erityisen tyytyväisiä saatuihin tuloksiin joista voimme nauttia klubilla ja pelikierroksilla.

Peruutuspeiliin ei kuitenkaan kannata kovin kauan katsoa. Kalajoki Golfilla on erittäin positiiviset visiot eteenpäin.   Tulevaisuuttamme siivittää  yhteisömme, jossa  on vahva yhteenkuuluvuuden tunne ja innostuneisuus lajiin.   Kalajokilaakson Golf ry. on jäsenmäärältään alueemme suurin urheiluseura.  Seuraavien vuosien tavoitteenamme on aktivoida jäsenistöämme entisestään.

Uskon että meillä on mahdollisuutta kasvattaa kentällämme pelaajien määrää, kun kohdistamme voimavaroja erityisesti aloittelijoiden suuntaan ja jo aiemmin green gardin suorittaneille.  Kynnys lähteä pelaamaan pitää saada mahdollisimman alhaiseksi.  Käynnistimme tänä keväänä ns. Kenttäisäntähankkeen, jossa markkinoinnin kohderyhmänä on erityisesti tasoituksella 36 – 54 pelaavat pelaajat.  Tietysti mukaan ovat tervetulleita kaikki lajista kiinnostuneet.

Tapahtuman tarkoitus on parantaa pelitaitoja sekä harjoitusalueilla että itse pelitilanteessa.  Lisäksi tavoitteena on ns. ”kummikierrosten” avulla saada ryhmän jäsenet liikkumaan kentällä jouhevasti ja madaltaa näin myös kynnystä lajin suhteen.

Tapahtumaan voi tuoda mukaan ystäviä, mutta kierroksella voi saada myös uusia hyviä tuttavuuksia ja pelikavereita.

Itse tapahtuma/ valmentautuminen elinikäiseen harrastukseen kestää noin 1 kuukauden ja koostuu:

•                           Lyöntiharjoittelu (viikoittain)

•                           Par 3 kentän peliopetus

•                           terminologia

•                           klubitoiminta opastus

•                           ”kummikierros” pääkentällä, jossa opetellaan 9 reiän aikana juohevaa peliä ja opitaan liikkumaan ”konkareiden” tahdissa

 

Monet sanovat, että aloittavat golfin peluun sitten kun eivät enää osu liikkuvaan palloon, kehoitan kuitenkin kokeilemaan.  Golf on yksinkertainen peli, jossa pallo pitää saada reikään mahdollisimman vähillä lyönneillä sääntöjä noudattaen.  Paikallaan olevaa palloa saa lyödä, joten sen pitäisi mennä sinne minne tarkoittaa, mutta yllätys, yllätys ei se ihan niin helppoa ole.

Kehittyminen on merkittävä osa tämänkin lajin viehätystä. Kyse on sen ymmärtämisestä , että kukaan ei ole golfissa täydellinen.  Epäonnistumiset ja pallojen hukkuminen kuuluvat lajiin.  Siinä mielessä aloittelijat ovat yhtä ja samaa porukkaa ns. pelureiden kanssa.

 

Sijainti yhden Suomen suosituimman matkailukeskuksen kupeessa antaa meille erinomaisen mahdollisuuden  saada pelata erilaisten vieraspelaajien kanssa.  On selvä, että muut kanssapelaajat vaikuttavat ja avartavat meidän omaa kokemustamme.  Monet vieraspelaajat, joiden kanssa olen pelikierroksia tehnyt, ovat maininneet ensimmäisenä plussana kentällämme sen, että kokee kotoisan ja tervetulleen olon heti saapuessaan klubille.  Tästä kuuluu kiitos hyvälle henkilökunnallemme ja teille pelaajille, jotka teette vieraidemme olon viihtyisäksi.

 

Toivotan kaikille pelaajille mukavia pelihetkiä toistemme kanssa tulevan kauden aikana.

Tervetuloa pelaamaan ja tutustumaan lajiin!

 

Eljas Rantala

Puheenjohtaja

Kalajokilaakson Golf ry.

css.php