Ylävalikko

Kertausta pelikauteen

 

Tässä on pieni kertaus kuluvaan kauteen. Kenttä päästiin avaamaan tälle kaudelle kesäviheriöille jo 8. toukokuuta. Kilpailukausi käynnistyi 18. toukokuuta. Kenttä oli talvehtinut hyvin ja saatiin seuran juhlavuoden kunniaksi loistokuntoon jo heti kauden alusta saakka. Sää suosi touko- ja kesäkuussa pelaajia, kun varsinkin toukokuun puolella Kalajoki oli koko Euroopan lämpöisintä aluetta. Kevään lämpötilat olivat jopa välimeren aluetta korkeampia. Erinomaiset olosuhteet ja ammattitaitoinen kenttähenkilökuntamme saattoi kentän loistokuntoon.   

 

Pelikausi jatkuu vielä pari viikkoa ja monenlaista tapahtumaa ja kisaa mahtuu joukkoon. Todettakoon vielä kerran, että tämän kesän pelikelit ovat olleet mitä parhaasta päästä ja kenttä hienossa kunnossa. Palautteissa ja varsinkin vieraspelaajien palautteissa kenttää on kehuttu jopa yhdeksi Suomen parhaista.

 

Pelikierroksissa olemme syyskuun loppuun mennessä reilusti yli tuhat kierrosta edellä viime vuotta. Pelikierroksia Par73 – kentällä on tänä vuonna pelattu lähes 18000. Kilpailukierroksissa kasvu on ollut ilahduttavaa. Omien jäsenten kilpailumäärät ovat nousseet +10 % ja vieraiden peräti +40 %. Kisakierroksia on yhteensä yli 4000. Liekö hienokuntoinen kenttä ja mukavat kisatapahtumat syynä moiseen kasvuun. Myös Par3 – kentällä on ollut mukavan vilkasta koko kesän ajan.

 

Pariin tärkeään asiaan on tänä vuonna kiinnitetty erityistä huomiota. Jälkien korjaaminen viheriöillä ja lyöntijälkien korjaaminen väylillä on ikuisuuskysymys, mitä onkin jatkuvasti pidettävä esillä ja muistutettava pelaajia sen tärkeydestä. Lisäksi pallon alastulojälki viheriöllä tulee korjata oikein, eli käännetään reunat umpeen ja taputellaan paikkaus kevyesti putterilla tasaiseksi. Toinen on pelinopeus. Me saamme turhan usein palautetta hitaasta pelaamisesta. Kierrosten keskimääräinen kestoaika pitäisi saada noin 4,5 tuntiin. Pelinopeuteen jokainen voi vaikuttaa valmistautumalla omiin suorituksiin ja olemalla valmis, kun oma lyöntivuoro tulee. Vain pari minuuttia väylää kohden tekee koko kierroksella yli puoli tuntia.

Seuran kilpailusaavutuksia merkitään tänä vuonna loistaviksi. Seuraotteluissa saatiin voitot 4-seuran ottelussa, naisten 5-seuranottelussa ja perinteisessä reikäpeliottelussa Nivalaa vastaan. komeat pokaalit ovat klubilla ihailtavana ja samalla asettamassa tavoitteita ensi kaudelle.

Kausi lähestyy loppuaan. Pari kisaa on vielä kalenterissa jäljellä. Huomenna (5.10.) syysscramblessa on mukana peräti 68 paria. Toivottavasti pelikelit jatkuvat vielä ainakin seuraavaan viikonloppuun, kun kilpailukauden päättävä Statiivi open pelataan. Syystyöt kentällä on jo aloitettu. Väylät ja viheriöt on ilmastoitu ja syksyn ja talven aikana joitakin korjaustoimia kentän alueella vielä tehdään.

 

Kenttä pidetään auki pelaamiselle sään salliessa. Pakkasten tullen kenttä siirtyy ansaittuun talvilepoon ja aloitamme valmistautumisen uuteen kauteen. Tästä on vain yksi täysi kuukausi ja päivä alkaa taas pidentyä

 

Esa

css.php