Ylävalikko

Kenttämestarin pelikesä

Vuoden 2017 kasvukausi oli haasteellisin aikoihin. Talven jäljiltä ei ollut hengissä kuin viheriöt. Nekin usean puhdistuksen ja jään poiston jälkeen siipirikkona. Kevään kruunasi kylmä ja kuiva ilma. Jääkaappilämmössä oli haastetta saada heinää leikattavaksi, saati hyväksi pelipinnaksi.

Kesäkuun alussa sateet yhä kiersivät kentän ja kasteluvesi uhkasi loppua. Vedenkäyttöä säännösteltiin parin viikon aikana kuin lämpimissä maissa.

Juhannuksen jälkeen lämpötila hieman kohosi ja kentän kunto parani nopeasti. Toki 6.7. lämpötila nousi vain +7 asteeseen ja taas saatiin laittaa toppa-asut visusti päälle. Kesää ja lämpöä odottaessa heinä-elokuu sujui ongelmitta rutiini töiden merkeissä.

Syksyn lähestyessä aloitettiin väylien, lyöntipaikkojen ja viheriöiden ilmastukset. Lokakuussa puhdistettiin suurin 11. väylän lammista. Oli sontikkaa, muutamia mailoja sekä lukuisia palloja, mitä  kyseinen lampi oli pelaajilta saalistanut.

Ilmojen jäähdyttyä käsillä on nurmen suojaaminen talvea vastaan, niin sieniltä kuin homeilta. Jäältä nämäkään aineet ei nurmea suojaa, joten henkilökunta seuraa tilannetta läpi talven. Sääennustajan ennustaessa pitempää lämmintä jaksoa. Lumet poistetaan, jotta jäätä ei syntyisi.

Vuoteen 2018 valmistautuminen alkaa pikapuolin. Terähuolto ja koko kaluston läpikäynti on yksi tärkeimmistä töistä. Metsien harvennussuunnittelu ja niiden toteutus jälki siivouksineen ottaa aikansa. Muuan säkki lantaa, hieman siemeniä, jokunen varaosa sekä ammattitaitosta työvoimaa… niistä se ensi kausi tehdään.

Joulupukille voin kirjoittaa, jotta saisimme kunnon talven! Meri jäätyisi ja sen peittäisi paksu lumipeite… pikaisesti 🙂

Ripa

css.php