Ylävalikko

Kentänhoito mukana uudessa ekologisessa kokeilussa?

Raffin hoito toimii uudella kenttäyksiköllä!

 

Olen juuri lyönyt 2 väylällä loistavan avauksen keskelle 17 väylää,

kun Suvi soittaa klubilta ja kysyy ”Kuuluuko meidän 1 teellä juosta lampaita?”

Minä hetken mietittyäni vastaan ”…ööö…että mitä?, mitäs siinä klubin kahvissa onkaan?”

Suvi vastaa ”Niin, että tässä 1 teellä juoksee lampaita, nyt ne menee kohti 18 väylää”

Noh, eihän siinä voi kun nauraa, vilkaista kohti 18 väylää ja todeta juoneeni juuri samaa kahvia!

Kahvi tai ei, mutta häiritsevästi tämä uusi kentänhoitoyksikkö liikkuu kohti 10 griiniä ja eihän se griini oikein tykkää sorkilla tallaamista.

Pallo taskuun ja paimenpojaksi, sieltähän se golfkin on alkunsa joskus saanut! Hieman alkuun ihmettelen, että miten tämä hieman kuollut ammattikunta oikein saa näitä pääkipua jatkuvasti valittavia karvaturreja oikein komennettua? Komentelu ei tunnu auttavan, käsien heiluttelu saa vain mulkkaavia katseita ja viheltely ei edes tunnut kiinnostavan pääkijöitä! Totean olevani aivan liian uutta koulukuntaa tällaiseen hommaan, ei paljon Manslovit, Minzbergit ja Porterit auta näitä kavereita ohjatessa! Täytyy soveltaa! Kaverit ovat selvästi ovelia ja liikkuvat aina päinvastaiseen suuntaan kuin haluan! Siispä juoksen pikaisesti 10 väylän lammen taakse, Suvi motittaa golfautolla toisesta suunnasta! Hetken pyörittyämme saamme nämä villantekokoneet pois väylältä ja peli voi jatkua!

 

Olikohan lampaat kuitenkin kentänhoidon uusin investointi vai eksyneet omistajaltaan? Tarina ei kerro, mutta täytynee todeta että ainakin raffin heinä tuntui hyvin maistuvan.

 

Musta lammas nimeltään DUFF!

 

Tässä vielä ohjeet rosvopaistiin:

Rosvopaisti kypsennetään noin puolen metrin syvyisessä kuopassa. Kuopan pohjalle ja reunoille asetellaan kiviä, joiden päälle tehdään nuotio. Tulen annetaan palaa reippaana noin 3–4 tuntia, jonka jälkeen hiillos lapioidaan pois ja paisti asetetaan kuoppaan. Paisti on ensin kääritty märkään voipaperiin, runsaaseen folioon ja vielä päälle märkä sanomalehtikerros (pari kokonaista lehteä).

Nostoverkon käyttö helpottaa paistin nostoa ehjänä montusta. Paisti peitetään noin 5 sentin kerroksella hiekkaa, jonka päälle hiillos kaadetaan. Tulta pidetään yllä vielä jokunen tunti. Paistoaika on noin puolitoista tuntia per kilo, vähintään. Rosvopaistin valmistus vie kaikkiaan noin 8–12 tuntia, riippuen paistin koosta.

Paistin saa parhaiten lampaanlihasta.

 

Yhtään lammasta tai elävää olentoa ei loukattu tässäkään tapauksessa

Petri Westerlund

css.php