Ylävalikko

Juho Savikangas Lumoava Openin valtias

Heinäkuun parhaat kelit olivat +25 asteen lämpötiloineen saapuneet juuri sopivasti Kalajoelle hellimään 76 Lumoava Openin osanottajaa. Huimasta palkintopöydästään tunnettu Lumoava Open houkutteli tällä kertaa kilpailuun mukaan myös suuren määrän, myöhemmin kesällä pelattavien seuranmestaruuskilpailuiden ennakkosuosikeista. Tasoituksellisena lyöntipelinä pelatun kilpailun oheen oli lisätty totuttuun tapaan myös monia erikoiskilpailuja, joista ehkä erikoisin oli huonoin scratch – lyöntipelitulos. Kilpailun pisinmästä draivista vastasi väylällä 11 Niina Liias joka palkittiin myös naisten kilpailun pistebogey scratch tuloksesta 34 pistettä.

Aurinkoisesta säästä saatiin nauttia vielä klubin terassillakin.

Naisten tasoituksellinen lyöntipeli keräsi tällä kertaa 19 osallistujaa tulostason ollessa kaiken kaikkiaan huikaiseva. Loppujen lopuksi kolmen kärki erottui sieltäkin erilleen. Anne Ojala pelasi hienon nettotuloksen 71 lyöntiä jolla heltisi tällä kertaa Kultavieskan järjestämän Lumoava Openin kolmas sija. Toiseksi kilpailussa sijoittui Sara Palola joka päihitti Anne Ojalan yhdellä lyönnillä, mutta toisaalta hävisi taistelun voitosta vain yhdellä lyönnillä. Naisten sarjan voittoon ylsi tällä kertaa nettotuloksella 69 lyöntiä Hannele Leppänen joka kertoi voittopuheessaan, että tällä kertaa osui kohdalle todellinen unelmakierros.  ”Etuysi kulki todella hyvin, kun tuli vain bogeytä ja paria. Takaysillä alkuun meinasi ote vähän herpaantua, mutta sain onneksi itseni koottua hyvin.” Leppänen jakoi vielä kiitosta peliseuralleen ja erityisesti Helena Lappalaiselle, joka rauhallisuudellaan oli edesauttanut myös Leppästä pysymään rauhallisena.

Miesten sarjassa kilpailun taso oli odotetun kova, kun kentällä ottivat yhteen niin entiset kuin nykyiset, sekä kenties tulevatkin seuranmestarit. Kilpailun tasoa kuvasti hyvin se seikka, että nettotuloksella 73 lyöntiä irtosi vasta kilpailun 8.sija. Kolmanneksi tämän vuoden kilpailussa sijoittui KlG:n Kimmo Rosengren nettotuloksella 71 lyöntiä. Kilpailun voitto ratkaistiin tälläkin kertaa slopen turvin, kun sekä voittaja ja toiseksi sijoittunut Naantalin Aurinkogolfin Jere Aalto pelasivat huikean nettotuloksen 69 lyöntiä. Aurinkoinen lauantaipäivä oli lopulta kuitenkin yhdenmiehen näytöstä, kun takaysillä huikeat viisi birdietä upottanut Juho Savikangas pokkasi palkinnot niin parhaasta tasoituksellisesta lyöntipelituloksesta kuin parhaasta pistebogey scratch tuloksesta ja väylällä 3 pelatusta lähimmäslippua erikoiskilpailusta. ”-alku näytti kohtalaisen vaikealta, kun heti ensimmäinen avaus jäi tuohon naisten tiin taakse ja muutenkin viiteen ensimmäiseen väylään mahtui 4 duffattua lyöntiä sekä yksi soketti. Onneksi peli kuitenkin lähti rullamaan ja varsinkin tuolla takaysillä tulosta syntyi.” Savikangas kiitteli vielä lisäksi kilpailun järjestänyttä Kultavieskaa sekä loistavaa peliseuraansa, ”-taidettiin tehdä yhteensä kaksitoista birdietä niin piti välillä vähän laskeskella, että milloin ottaa sitä kuuluisaa birdiehuikkaa.”

Lumoavan ehdoton valtias Juho Savikangas pitämässä voittopuhetta, Petri Westerlundin (vasen) ja Kultavieskan Jari Mikkolan kuunnellessa tarkkaavaisesti.

Huomenna Kalajoki Golfin kentän täyttää kello 9:00 yhteislähtönä starttaava Skoda Suomi Golf – kiertue. Ensi viikolla Kalajoella alkaa tuttu JukuJuku – leiri joka tuo tiistaista torstaihin asti rangelle uusia ja innokkaita nuoria tutustumaan golfin saloihin. Mikäli joku teistä olisi halukas lähtemään opastamaan leiriläisiä rangelle sekä puttigriineille ottakaa yhteyttä caddiemastereihin! Lauantaina 3.päivä elokuuta on vuorossa Elisa OPEN ja sunnuntaina puolestaan kaikille avoin Oulaisten mestaruuskilpailu, jossa jaossa myös kuuluisa kiertopalkinto parhaalle Oulaistelaiselle golfarille.

Kilpailun täydellisen tulosluoettelon löydät täältä

-Juho-
css.php