Ylävalikko

GOLFVUOSI 2017 TULI JA MENI

9.10.2017

Golfkausi 2017 alkaa olla lopuillaan. Toki vielä tätä kirjoittaessa kentällä on mukavasti pelaajia ja kenttä pidetään auki, kunnes pakkaskelit jäädyttävät nurmen pinnan. Kentällä tehdään syksyn aikana muutamia huolto toimia, kuten meneillään jo oleva 11. väylän lammen puhdistus. Mitään isompaa ei ole ensi kesää ajatellen luvassa.

Tapahtumia

Kilpailut tämän kauden osalta on pelattu, kun kauden viimeinen kisa pelattiin viime lauantaina 7.10. Vaikka kausi päästiin aloittamaan poikkeuksellisen myöhään, kun viheriöille päästiin vasta 25.5., kilpailuihin on osallistuttu ilahduttavan hyvin. Varsinkin vieraspelaajien määrä kilpailuissa oli paras viiteen vuoteen. Perinteiset tapahtumat, kuten juhannuskisa, Venetsialaiset ja Aviopari-Weekend vetivät totuttuun tapaan kentän täyteen. Myös ProJennin kaksipäiväinen tapahtuma sai pelaajat liikkeelle. Kun 144 pelaajaa lähtee yhteislähtönä kentälle, siellä ei tarvitse hätäillä, kun kierroksen kestoaika pyörii 5 – 6 tunnin välillä. Juhannus pelattiin poikkeuksellisesti yhden päivän kisana, joka sai palautetta puolesta ja vastaan. Enemmän kuitenkin tuli puolesta, joten myös ensi kesänä juhannuskisa pelataan yhden päivän kisana juhannusaattona. Lisää väriä kauteen toivat mm. Audi-kisat, WAGC ja Taksi-SM. Tapahtumarikas kausi sisälsi yhteensä yli 100 erilaista tapahtumaa, lajiin tutustumista ja kilpailuja toukokuusta syyskuun loppuun.

Haastava talvi

Kentän kunto puhutti pelaajia varsinkin kauden alussa, eikä ihme, sillä tänä vuonna kenttä saatiin ns. normaaliin kuntoon tavallista myöhemmin. Jos vielä kertaa syitä, niin jään muodostuminen kentän pintaan marras- joulukuusta lähtien sekä kylmä ja vähäsateinen kevät asettivat kentänhoidolle ennen näkemättömiä haasteita. Yöpakkasetkin taisivat loppua vasta toukokuun loppupuolella. Jo joulukuussa viheriöitä kolattiin lumesta ja loskasta. Tammikuussa siirryttiin järeämpään kalustoon, kun viheriöiden pinnasta murskattiin n. 10 cm paksuista jääkerrosta pois. Kun tähän lisätään kylmä ja kuiva kevät, tehtävä tuntui välillä jopa mahdottomalta. Paljon työtä ja oikeita toimenpiteitä kuitenkin tehtiin ja kenttä saatiin taas hienoon kuntoon varsinkin kauden loppupuolelle. Kiitos siitä kuuluu kentänhoidolle, joka jaksoi väsymättä punnertaa eteenpäin.

Pelattuja kierroksia

Pelikierroksista toukokuu jäi lähes pelaamatta, joten pelattujen kierrosten määrä väheni aikaisemmista vuosista. Tämä tietysti näkyy myös taloudellisessa mielessä. Toukokuu on normaali olosuhteissa vilkas kuukausi varsinkin vieraspelaajien osalta, kun kenttä aukeaa parhaimmillaan muutamaa viikkoa aikaisemmin muihin pohjoisen kenttiin verrattuna. Muuten kesä on sujunut odotetulla tavalla ja varsinkin elokuu oli oikein hyvä.

Jäsenasioita

Seuran jäsenmäärä väheni tänä vuonna 35 jäsenellä. Olemme edelleen jäsenmäärällä mitattuna alueen suurin urheiluseura, kun rekisteröityjä jäseniä on yli tuhat. Jäsenmäärä on kuitenkin viime vuosien aikana hiljalleen vähentynyt, mikä on huolestuttavaa. Siihen on tietysti moniakin syitä, mutta jäsenmäärän kääntämiseksi uudelle kasvu-uralle tarvitaan ennen kaikkea jäsenistön aktiivista tekemistä. Kaikkien tutkimusten mukaan yleisin syy (yli 80%) tulla mukaan golfiin on kaverit. Eli tulevalle kaudelle haastankin Teitä houkuttelemaan ystäviänne, tuttavianne ja sukulaisianne mukaan ainakin kokeilemaan lajia rangelle, puttiviheriölle tai Par3- kentälle.

Ensi kuun jälkeen onkin jo joulukuu ja päivä alkaa jälleen pidentyä kohti golfkautta 2018!

Syysterveisin,

Esa Takala, tj

css.php