Ylävalikko

Golfin sääntömuutoksia 2016

Tässä muutoksia tulevalle kaudelle, merkittäviä sääntömuutoksia on kaikkiaan viisi:
  1.  Mailan (myös muiden kuin putterin) pelaajan vartaloon ankkuroinnin kieltäminen. (Sääntö 14-1b)
  2. Jos pallo liikkuu tähtäämisen jälkeen, pelaajaa ei rangaista, ellei pelaaja ihan oikeasti aiheuttanut pallon liikkumista. (Sääntö 18-2b)
  3. Tuloskorttiin voidaan lisätä tietämättömyydestä johtuen poisjääneet rangaistuslyönnit ja lisäksi siitä tulee kaksi rangaistuslyöntiä. (Sääntö 6-6b)
  4. Keinotekoisen välineen tai epätavallisen varusteen (painotettu maila tms.) ensimmäisestä käyttämisestä tulee kahden lyönnin rangaistus ja vasta toistuvasta käytöstä suljetaan pelistä. (Sääntö 14-3)
  5. Etäisyyttä mittaavien laitteiden ollessa sallittuja, ovat sallittuja myös sellaiset laitteet, jotka mittaavat esimerkiksi viheriön kaltevuutta tai tuulen suuntaa tai voimakkuutta, kunhan näitä kiellettyjä mittaustuloksia ei pelaaja katso tai käytä millään tavalla. Tämä mahdollistaa kännykän käytön etäisyysmittarina. (Sääntö 14-3, Appendix IV Part 5. Distance-Measuring Devices viimeinen kappale)
Tuo viides kohta on ainakin Suomessa ollut vaikea tulkita kännyköiden ja kaikenlaisten älymobiililaitteiden osalta, sillä niissä on olemassa vaikka millaisia vatupassi-sovelluksia. Tästä eteenpäin luotetaan pelaajan rehellisyyteen ja hän voi käyttää halutessaan älypuhelinta koko kierroksen ajan tuloskirjanpitoon tai etäisyyden mittaamiseen.
Arto Teittinen
Suomen Golfliitto
css.php