Ylävalikko

Ennakkokatsaus mestaruuskilpailuihin!

Kalajokilaakson golf ry:n mestaruuskilpailut pelataan tulevana viikonloppuna ja on aika tehdä hieman ennakkokatsausta mahdollisista voittajasuosikeista sekä yllättäjistä. Kentänhoito on leikannut viheriöt 2,5mm sekä jyränneet ne erittäin, erittäin liukkaiksi. Tulostasossa ei enää riitä pitkät avaukset ja viheriölle osuminen, vaan lähipeli tulee nousemaan erittäin isoon rooliin. Viheriötä lähestyttäessä lähestymiset kannattaakin sijoittaa varmasti alapuolelle ja pyrkiä mahdollisimman vähiin putteihin.

 

 

Miesten (vas.) sekä naisten (oik) mestaruuspokaalit odottavat ottajaansa!

 

 

Miesten A-sarja

 

Miesten sarjassa ehdoton voittajasuosikki on Niko Antti-Roiko, joka lähtee hakemaan ”tupla hat trickiä” erittäin janoisena. Voitettuaan seuran reikäpelimestaruuden jo 3 kerran putkeen, on aika voittaa myös seuran mestaruuskilpailut 3 kerran putkeen. Vuonna 2008 tuli ensimmäinen, 2011 ja  2012 on tullut jatkoa ja Nikon peli on vain parantunut vuosien saatossa. Mahdollisuuksia kuitenkin on muillakin, sillä Niko on väyläytellyt lähiaikoina kierroksia, missä hän on ”tuupannut” jo melkein yli 90 lyöntiä, joten kaikki on mahdollista myös mestarilta.

Haastajia Nikolle löytyy ja veikkaisin, että sää tulee pelaamaan suurta roolia viikonloppuna. Nimeän kovimmaksi haastajaksi Jarno Palolan, joka korkeilla ja pitkillä lyönneillään voi laittaa korttiinsa kuudella alkavan tuloksen helpostikin. Jarnolle par 4 väylät ovat par 3 väyliä ja par 5 väylät par 4 väyliä. Jarnon pelissä kuitenkin tuuli saattaaa tuoda ongelmia, sillä miehen avaukset ovat keskimäärin yhtä korkeita kuin pitkiäkin. Jarno sijoittui reikäpeleissä toiseksi, häviten Nikolle finaalissa tuloksella 4/3. Haastajiksi luokittelen myös Kujalan Pekan sekä Liiaksen Janin, jotka ovat aina mestaruuskilpailuissa tehneet tasoaan parempia tuloksia, joten kaali kyseisillä herroilla kestää paremmin kuin muilla. Etenkin Liiaksen Janin peli on parantunut kesällä hurjasti ja mieheltä voikin odottaa tasaisia seitsemällä alkavia kierroksia. Pekka puolestaan osaa työstää palloa ja omaa erittäin laajan lyöntivalikoiman, kuulemma putterivalikoimastakin löytyy nopeille griineille tuunattu ”alistaja”.

 

 

 

 

Mustia hevosia eli Black Horseja löytynee useampia, joiden peli on täysi arvoitus. Seuran mestaruuksia takonut Antti Mäkelä voi yllättää, sillä kukaan ei oikein tiedä kyseisen herran päivän kuntoa. Antti on voittanut seuran mestaruuden 2001,2002, 2004 sekä 2006. Huhujen mukaan vuonna 2003 seuran mestaruuden voittanut Joonas Moilanen on tulossa Antille caddieksi, joten puttilinjat ovat joko kunnossa tai sitten aivan solmussa, riippuen päivän kunnosta. Toinen musta hevonen saattaa olla Savikangas Juho, joka etenkin Lumoava Openissa väyläytti melkoisia pelitaitojaan. Kolmas musta hevonen on  Harri Koiste, joka on pelannut varmasti 80 pintaan, mikäli putteri vain on lämpimänä. Neljäs pelaaja, joka on lähiaikoina ahkerasti harjoitellut valkoisilta pelaamista on Pauli Kristiansson, mikäli avaukset riittävät lähipelimaestron tuloksien saamiseksi. Kovasti odotamme myös 2009 seuran mestaruuden voittaneen Matias Forsin esiintymistä, mikäli Matiaksen koukut pysyvät kentällä ja mailat riittävät täyden kierroksen pelaamiseen. Matias onneksi ehtii täydentämään kierrosten välillä mailavarastoaan, mikäli nykyiset välineet eivät ”kestä” syystä tai toisesta viikonloppua. Pasi Koskinen on myös täysi arvoitus, riippuen miehen avauksien osumaprosentistä, voi Pasi yllättää ja nousta jopa haastajaksi.

Kilpailussa on myöskin muita, jotka voivat väläyttää ja 10 parhaan joukkoon nousijoissa voi olla sellaisia nimiä kuten Ilkka Isokääntä, Risto Lavander, Esa Fors sekä Jouni Tiainen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olemme tietoisempia, kenellä on pelikunto kohdallaan. Miesten A-sarja pelataan vuonna 2013 kolmikierroksisena yleisön toivein mukaisesti. Osallistujia onkin huomattavasti enemmän kuin vuonna 2012.

 

Naisten sarja

 

Naisten scratch sarjassa nykyinen pokaali on ollut jaettavana vuodesta 2004, jolloin Pohjolan Tehosiivous Oy on lahjoittanut kiertopalkinnon seuralle. Vuosina 2004-2008 sarjaa dominoi Krista Palola, jonka jälkeen vuosina 2009, 2010, 2011 ja 2012 voittajaksi on kruunattu seuran edustuspelaaja Niina Liias.

Sarjassa ennakkosuosikeiksi nostankin seuraavat kolme kovaa: Niina Liiaksen, Sara Palolan sekä Pirjo Kortesojan. Etenkin Pirjo on tehnyt kesällä sellaisia tuloksia, että tasoitus on tullut jo singelin puolelle. Pirjo on pelannut erittäin vahvasti ensimmäistä kauttaan seniorina senioreiden aluetourilla ja sai kutsun myös finaaliin. Pirjo kruunattiinkin jo senioireiden mestariksi. Toisena ennakkosuosikkina näkisin Sara Palolan, joka kävi sunnuntaina pelaamassa aluetourilla erittäin kovan kilpailukortin, vaikkakin kaksi viimeistä väyllä antoivatkin +9 korttiin. Saran peli onkin parantunut ja tämä pitkälle lyövä neitoikainen voi hyvin palauttaa pokaalin Palolan perheeseen. Seuran nelinkertainen mestari Niina Liias on pelannut kesällä ailahtelevasti, mutta kotikenttä sekä kokemus arvokilpailuista voivat olla valttia etenkin nopeaksi leikatuilla griineillä.

Haastajiksi näille kolmelle nostan Mira Mäkelän, joka pystyy varmasti nousemaan kärkikahinoihin hyvällä pelillään. Naiset lähtevät pelaamaan lauantaina klo 9.00 ja pelaavat kilpailun kaksikierroksisena.

 

Miehet B-sarja

Miesten B-sarjassa ei pysty ennakkosuosikkeja nimeämään, sillä kaikki on kiinni päivän kunnosta. Tässä sarjassa kuka tahansa voi yllättää ja voittajaksi nouseekin se, kuka pystyy pelaamaan tasaisimmat kierroksensa. Ainakin Markku Tuura on nähty kovasti harjoittelemassa lähipäivinä, joten veikkaisin, että Markku on mukana kärkitohinoissa. Seuramme puheenjohtajan Eljas Rantalan pelikunto on vielä arvoitus samoin kuin Jori Kangaskorteen, joka seuran 25-vuotispäivänä teki scramblessa melkoisen tuloksen. Jääkin nähtäväksi, oliko tulos pelitoverin tekemä, vai oliko Jorilla arpaa tässä. Someron Jorma on myös ottanut ahkerasti tunteja Reijo Linnalta, joten lyönti voi olla kovassakin iskussa.

 

Naiset tasoituksellinen lyöntipeli

Naiset pelaavat vuonna 2013 tasoituksellista lyöntipeliä samalla kuin scratch sarjaa, jotta saisimme lisää osallistujia mestaruuskilpailuihin. Vuonna 2012 sarjaan osallistui 15 pelaajaa, joten toistaiseksi vain 11 pelaajaa on osallistumassa naisten kilpailuihin, joten vielä ehtii ilmoittautumaan.

Ennakkosuosikiksi nostankin Liias Merjan sekä Hautamäen Kaisan, jotka tasoituksillaan saavat etua muihin pelaajiin nähden. Kovaa tulostasoa senioreiden aluetourilla pitänyt Kirsti Himanka, joka Pirjo Kortesojan kanssa saikin kutsun senioreiden aluetourin finaaliin.

Tasoituksellisessa lyöntipelissä kärkinaiset saattavat yllättää, mutta heidän pitää pystyä melko todennäköisesti laskeva kortti, jotta voivat päästä podiumille. Haastavat griinit tulevat tässäkin sarjassa näyttämään isoa roolia.

 

Tervetuloa kannustamaan sekä ottamaan osaa kauden ainoaan oikeaan kilpailuun, missä useammalla kierroksella katsotaan kenellä taso pysyy tai jopa nousee. Etenkin naisia toivotaan lisää mukaan kilpailuun. Tuloksissa tullaan varmasti näkemään paljon onnistumisia ja etenekin toisen kierroksen lopahtamisia, sillä yksikin huonosti pelattu väylä voi näyttää suurtakin roolia lyöntipeleissä.

 

Tervetuloa

 

Petri Westerlund

 

 

 

 

css.php