Ylävalikko

Blogi

Golfammattilaisen kuulumisia

Lähettänyt     08.02.2018   Blogi | Ei kommentteja

Kuulumiset Marokon reissusta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Pari kuukautta on nyt karsinnoista kulunut aikaa ja sulattelua on tarvinnut tehdä. Hieno homma oli että pelasin esikarsinnat Marokon Palm Golf Ourikalla todella hyvin sijoittuen siellä 11. Tällä kisalla ei sinänsä ollut sen enempää merkitystä kuin se, että tuli olla cut rajan oikealla puolella jotta paikka karsintafinaaliin aukeaisi. Olin oikealla puolella rajaa. Pelasin neljä päivää yhteistuloksella +1. Asetelmat ja fiilikset siis olivat hyvinkin positiiviset silmällä pitäen viikon kuluttua pelattavaa finaalia.

Välipäivät Maarokossa meni enimmäkseen treenatessa ja palautuessa esikarsinta rupeamasta ja pro-am:sta, johon kutsuttiin halukkaat esikarsinnan tuloslistan perusteella. Pääsin pelaamaan mukaan ja pro-am ryhmäni sijoittui hienosti kisan kolmanneksi.

Karsinta finaali pelattiin Palm Golfin lisäksi myös Amelkis Golfissa vuoro päivin. Fiilis korkealla aloitin urakkani Amelkikselta. Avauspäivän +3 ei ollut se mitä lähdin hakemaan mutta ihan hyvä aloitus kaikesta huolimatta. Toisen päivän pelasin Palmilla tulokseen par ja olin vielä ihan peleissä mukana. Kolmas kierros jälleen Amelkiksella. Aloitin kierrokseni 18m birdiellä, mutta putteri hylkäsi minut loppupäiväksi. Varmuus katosi ja putteja tuli liikaa. Kierroksen tulos painui +5:n. Yhteistuloksen ollessa +8, jäi neljännelle kierrokselle lievästi sanottuna tekemistä mikäli viimeiselle, viidennelle kierrokselle haluaisin mukaan. Cut raja taisi olla +2. Neljännen kierroksen pelasin jälleen Palmilla, tuttu kenttä, olinhan pelannut siellä hyvän esikarsinnan. Kierroksen teema oli siis birdietä birdien perään. Aivan en tavoitteeseen päässyt, tulos -1 ja lopullinen +7, jätti minut ulos viimeiseltä kierrokselta. Pettymys oli melkoinen koska olin ihan varma ennen kisaa, että pelaan kaikki viisi kierrosta finaalissa. Toisin kuitenkin kävi. Kategoria kuitenkin LETAS kiertueelle aukesi.

Nyt pari kuukautta myöhemmin, kun treenit alkaa uutta kautta silmällä pitäen, nuo pettymyksen ajatukset on unohdettu. Tämän kauden pelaan siis LET:n haastajakiertuetta LETASia (LET Access Series). Kisoja on kalenterissa tällä hetkellä 11, joista yksi pelataan Messilä Golf Clubilla kesäkuun alussa. Omalla kategoriallani en välttämättä ihan joka kisaa pääse pelaamaan, mutta tavoitteena on parantaa kategoria alkukisojen jälkeen kauden re-rankingissä, jossa hyvällä menestyksellä on mahdollista ansaita vahvempi kategoria loppukaudelle. Kauden ensimmäinen kisa on juuri tällainen mihin oma osallistuminen on vielä auki, mutta varmasti voin sanoa, että oma kausi alkaa viimeistään toukokuun alussa Sveitsissä.

Tällä hetkellä päiväjärjestykseen kuuluu treenejä, yhteistyökumppaneiden hankintaa ja töitä isäni firmassa. Mahdollinen Espanjan treenireissu on suunnitteilla maaliskuun loppupuolelle.

Hyvää kevään odotusta kaikille!

-Niina

Terkkuja Espanjasta!

Lähettänyt     28.11.2017   Blogi | Ei kommentteja

Viikko jäljellä!

Vuosi on taas siinä vaiheessa, että LET:n karsintoihin olisi aikaa vielä viikko. Se tarkoittaa sitä että treenit keskittyy jo enemmän kohteeseen pelaamiseen kuin tekniikkaan, kuitenkaan sitä kokonaan unohtamatta. Enemmän siis keskitytään pelinomaiseen treenaamiseen kuin aikaisemmin.

Viime viikko kului Los Naranjos Golf Clubilla muiden suomalaisten nais-ammattilaisten kanssa, karsintoihin valmistavalla leirillä. Ajankohta leirille oli loistava ja eri kenttä, kuin missä olen harjoitellut. Se toi mukavaa vaihtelua treeneihin. Leirillä hiottiin pelisuunnitelmaa ja lähipeliä, ja voin ilokseni todeta että eteenpäin mentiin. 🙂

Tulevana sunnuntaina matka siis jatkuu Espanjasta, Marokon Marrakeshiin jossa pelataan niin esikarsinta kuin finaalikin. Omat pelini alkavat sopivasti itsenäisyyspäivänä ja tavoitehan on siis pelata tänä vuonna myös finaalissa, jotta ensi vuoden pelit olisi mahdollista kisata Euroopassa Suomen sijaan.

Hurjan paljon kiitoksia myös kaikkille tukijoukoille ja tukijoille, jotka ovat olleet mukana tänä vuonna. Ilman teitä en olisi nyt tavoittelemassa unelmiani.

 

Kalajoen Osuuspankki

Keski-Pohjanmaan Osuuspankki

Kultavieska Ky

Puusepänliike Liias Oy

Osuuskunta Valkeavesi

Mäkelä Timo

Kuljetus Rahkola Oy

Somero Jorma

Pajumaa Juha

Kotek Factory Service Oy

Kalajoen Lattia ja Sisustus Oy

Topi-Keittiöt Oy

Laaksojen OP Kiinteistökeskus Oy

Finntensid Oy

Näkötiimi Oy

Kuntosali- ja liikuntapalvelut GoFit Oy

Kalajoki Golf

 

Hyvää joulun odotusta kaikille!

-Niina

Kenttämestarin pelikesä

Lähettänyt     08.11.2017   Blogi | Ei kommentteja

Vuoden 2017 kasvukausi oli haasteellisin aikoihin. Talven jäljiltä ei ollut hengissä kuin viheriöt. Nekin usean puhdistuksen ja jään poiston jälkeen siipirikkona. Kevään kruunasi kylmä ja kuiva ilma. Jääkaappilämmössä oli haastetta saada heinää leikattavaksi, saati hyväksi pelipinnaksi.

Kesäkuun alussa sateet yhä kiersivät kentän ja kasteluvesi uhkasi loppua. Vedenkäyttöä säännösteltiin parin viikon aikana kuin lämpimissä maissa.

Juhannuksen jälkeen lämpötila hieman kohosi ja kentän kunto parani nopeasti. Toki 6.7. lämpötila nousi vain +7 asteeseen ja taas saatiin laittaa toppa-asut visusti päälle. Kesää ja lämpöä odottaessa heinä-elokuu sujui ongelmitta rutiini töiden merkeissä.

Syksyn lähestyessä aloitettiin väylien, lyöntipaikkojen ja viheriöiden ilmastukset. Lokakuussa puhdistettiin suurin 11. väylän lammista. Oli sontikkaa, muutamia mailoja sekä lukuisia palloja, mitä  kyseinen lampi oli pelaajilta saalistanut.

Ilmojen jäähdyttyä käsillä on nurmen suojaaminen talvea vastaan, niin sieniltä kuin homeilta. Jäältä nämäkään aineet ei nurmea suojaa, joten henkilökunta seuraa tilannetta läpi talven. Sääennustajan ennustaessa pitempää lämmintä jaksoa. Lumet poistetaan, jotta jäätä ei syntyisi.

Vuoteen 2018 valmistautuminen alkaa pikapuolin. Terähuolto ja koko kaluston läpikäynti on yksi tärkeimmistä töistä. Metsien harvennussuunnittelu ja niiden toteutus jälki siivouksineen ottaa aikansa. Muuan säkki lantaa, hieman siemeniä, jokunen varaosa sekä ammattitaitosta työvoimaa… niistä se ensi kausi tehdään.

Joulupukille voin kirjoittaa, jotta saisimme kunnon talven! Meri jäätyisi ja sen peittäisi paksu lumipeite… pikaisesti 🙂

Ripa

Jälkien korjausohjeita

Lähettänyt     24.10.2017   Blogi | Ei kommentteja

Tästä linkistä mainioita opetusvideoita jälkien korjaamisesta.

css.php