Ylävalikko

Blogi

Kuohuviiniä syysretkellä!

Lähettänyt     12.09.2018   Blogi | Ei kommentteja

Tämän meille tarjosi Tuija Kristiansson tekemällä holarin Lappajärven 17. väylällä.

Tuija Kristiansson 9.9.2018 Lappajärvi

Onnittelut Tuijalle!

Retkelle lähdettiin lauantaina ja suuntana oli Vaasa. Aamupalan jälkeen aloitettiin peli. Kenttä ei nyt ollut niin hyvässä kunnossa kuin meidän kenttä, siirtosääntökin oli voimassa. Tässä aurinkoisen ja lämpimän päivän tuloksia.

Naiset:

 1. Soile Lindelä 35 pb
 2. Anna-Liisa Vesterinen-Ojanperä  35 pb
 3. Tuija Kristiansson  31 pb

Miehet:

 1. Asko Männistö  43 pb
 2. Tapani Reinikainen  36 pb
 3. Eljas Rantala  35 pb

Pb scratchin parhaat: Tuija Kristiansson  19 pb ja Asko Männistö  27 pb.

Lauantaina oli myös ryhmien välinen joukkuekisa, jossa otettiin huomioon kahden parhaan pisteet. Voittajajoukkue oli Tuija Kristiansson,  Leila Simonen, Asko Männistö ja Juha Alajoki  83 pisteellä. Pelin jälkeen siirryttiin hotelliin Vaasan keskustaan.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen suunnattiin Lappajärvelle. Sää suosi meitä, jälleen aurinkoinen ja lämmin päivä. Kenttä oli aika hyvässä kunnossa. Tulokset eivät kuitenkaan nousseet niin korkeaksi kuin Vaasassa, olisikohan ollut kisaväsymystä. Päivän kuitenkin kruunasi Tuijan tekemä holari. Ensimmäisessä ryhmässä pelanneet Tuija, Hannele ja Jarmo olivat ennen lyöntiä miettineet, että paljonkohan holarista saisi. Neljä pistettähän siitä Tuijalle tuli.

Sunnuntain parhaat:

Naiset;

 1. Tuija Kristiansson  31 pb
 2. Tarja Reinikainen  26 pb
 3. Leila Simonen  26 pb

Miehet;

 1. Erkki Oja  40 pb
 2. Jori Kangaskortet   38 pb
 3. Tapani Reinikainen   36 pb

Päivän parhaat scratchit:

Tuija Kristiansson  20 pb ja Reijo Linna  26 pb.

Yhteistulokset kahden päivän jälkeen kolmen parhaan osalta:

 1. Asko Männistö        77 pb
 2. Tapani Reinikainen   72pb
 3. Jori Kangaskortet    65 pb.

Pokaali matkasi näin vuodeksi Ylivieskaan, onnittelut Askolle.

Kiitokset kaikille mukana olleille!

Klubi- ja naistoimikunta

Niinan terveiset ammattilaiskentiltä

Lähettänyt     02.08.2018   Blogi | Ei kommentteja

Kiireisin kisakausi on nyt takana ja hieman keveämpi loppukausi edessä.

Kesäkuussa pelasin yhteensä viisi kisaa. Tämä sii tarkoitti käytännössä yksi kilpailu viikossa, ja kun kisat ovat eri maissa eri viikkoina kiirettä piti matkustamisen, treenien ja kilpailujen suhteen. Kisat alkoivat ns. kotikisalla Lahden Messilä Golfissa, jossa pelasin todella kipeän niskan kanssa, eikä pelistä näin ollen tullut juuri mitään. Seuraava viikko kisattiin Tsekeissä, jossa pelasin suht hyvin mutta taso oli helpolla kentällä korkea eikä oma tulos aivan riittänyt viimeiselle kierrokselle. Sama jatkui Sveitsissä seuraavalla viikolla.

Vuorossa oli parin päivän juhannus tauko jonka jälkeen suunta oli kohti Belgiaa, jossa pelasin itseni ensimmäisen kerran viimeiselle päivälle. Kenttä oli vaikea ja tämän vuoksi hyvä peli tuntui entistä paremmalta. Belgiasta matka jatkui tällä kertaa suoraa Espanjaan rupeaman viimeiseen kisaan. Kenttä ei ollut pitkä mutta vaikeudet löytyivät liian helposti ja peli takkusi. Toki takana oli pitkä viiden viikon rupeama, mikä ehkä alkoi hieman painamaan päälle.

Pieni lepo- ja treenitauko oli siis edessä ennen Aura Golfissa pelattavia Suomen mestaruuskisoja heinäkuun puolessa välissä. Treenipäivät tuntuivat hyvältä ja fiilis oli korkealla kisaan lähdettäessä, mutta sama epävarmuus löysi taas tiensä kentälle. Peli kulki hyvin, mutta tekeminen oli vaikeaa ja tulos jäi huonoksi. Positiivinen asia kuitenki on, että birkkuja tulee kierrosta kohden enemmän kuin aikaisemmin ja sieltä kun bogeyt saadaan kuriin niin tulosta alkaa tulemaan.

Treenit ovat nyt parin viikon kisatauolla sujuneet todella hyvin ja pallon lyöminen tuntuu hetki hetkeltä paremmalta. Ensi viikolla kisataan taas ja tällä kertaa naapurissamme Ruotsissa LETAS:n merkeissä.

Yhä mennään innolla tulevia haasteita kohden ja edelleen nautin tästä mahdollisuudesta josta kiitos kuuluu myös osaksi sinulle, kiitos!

Hyvää elokuuta!

Terkuin

Niina

Niina Liias onnistui Letaksella Belgiassa

Lähettänyt     04.07.2018   Blogi | Ei kommentteja

Naisten Eurooppa Tourin haastajakiertueella, Letaksella pelaava Kalajokilaakson Golfin Niina Liias onnistui pelaamaan itsensä finaalikierrokselle Belgian Ladies Openissa 28.-30.6.2018.

 

Tsekissä tuloksilla 74+74  ja Sveitsissä tuloksilla 76+79 tulleet harmittavat muutaman lyönnin karsiutumiset palkittiin nyt Belgiassa.

Belgiassa tuli nyt onnistuminen lähinnä kakkoskierroksen upean par -tuloksen ansiosta. Liiaksen kakkoskierroksen par 72- tulos sisälsi mm. yhden eaglen par4 väylällä. Ja muutenkin kierroksen takaysi oli Liiaksen parasta peliä 32 lyönnillä.

Kierros tulosten 79+72 ansiosta Liias pelasi nyt itsensä ensimmäistä kertaa Letaksella finaalikierrokselle.

Kapealla ja muutenkin vaikealla kentällä tarvittiin esimerkiksi avauksissa draiveria ainostaan pari kertaa.  

Finaalipäivä sujui Liiakselta myös erinomaisesti, hän pelasi tuloksen 74 ja oli lopulta yhteistuloksissa T29 (79+72+74) ja sai näin uransa parhaan sijoituksen ammattilaisena.

 

Letas kiertue jatkuu tällä viikolla Epanjassa, jonka jälkeen Liias pelaa seuraavan kisan SM-kisoissa Turussa heinäkuun puolessa välissä.

 

Koulugolf toimintaa

Lähettänyt     12.05.2018   Blogi | Ei kommentteja

Viisi viidesluokkalaista. Pienryhmään sattuu nyt poikkeuksellisen kokenutta porukkaa: kaksi lapsista on pelannut golfia joskus, kaksi on kokeillut minigolfia, yksi ei ole pelannut koskaan.

Viidesluokkalaisia ohjaava Miikka Joensuu kertoo, että Raumankarin koulussa Himangalla kokeillaan tänä keväänä uudenlaista toimintaa. Joensuu on suorittanut vasta Golfliiton ohjaajatutkinnon ja lupautunut ohjaamaan lapsia ja nuoria golfin pariin koululla, liikuntatuntien yhteydessä.

Vaikka Joensuun ohjaajatutkinto on tuore, on mies ohjannut jo viiden vuoden ajan Kalajoen viheriöllä 8–9-luokkalaisia golfin saloihin.

Himangalla asuva Joensuu käy Raumankarilla kevään aikana ainakin kolme kertaa. Entiselle Raumankarin opettajalle koulu on tuttu ja lasten ohjaaminen helppoa. Myös Kalajoen kouluilta on tullut kyselyjä vastaavasta.

Kivaa koululle

Veeti Venetjoki kertoo pelanneensa golfia isänsä, Aamu Uusitalo taas setänsä kanssa. Joona Potinoja ja Joonas Pernu ovat kumpikin kokeilleet joskus minigolfia, Juho Kyösti on rohkea ja haluaa kokeilla golfia ensimmäistä kertaa.

”Opetin juuri oppilaille, että oikeakätinen lyö mailalla oikealta ja vasenkätinen vasemmalta. Joona halusi kuitenkin tehdä päinvastoin ja vetäisi ensimmäisen putin heti sisälle. Se vetää ohjaajan hiljaiseksi”, Joensuu naurahtaa.

Lasten käyttämä vihreä, pieni lyöntialusta muistuttaa rangea tiineen ja palloineen. Lapset tähtäävät osumaa wedge-mailalla muutaman metrin päähän lyöntiverkkoon.

Viime torstaina Joensuu ohjasi aamupäivän ajan alakoululaisia ja iltapäivällä seiskaluokkalaisia. ”Tämä on uusi linjaus seuralta. Golfliitto on myös panostanut koulugolfiin Swingiä kouluun -teemalla”, Joensuu kertoo.

”Tärkeintä tässä on tuoda lapsille ja nuorille mukava, erilainen liikuntahetki. Tietysti Kalajoki Golfin tavoitteena on innostaa uusia lapsia ja nuoria lajin pariin, mutta mukava hetki koululla on kuitenkin tässä se tärkein.”

Joonas Pernu (edessä) ja Veeti Venetjoki lyömässä. Joona Potinoja (takana vas.), Aamu Uusitalo ja Juho Kyösti odottavat lyöntivuoroaan. Raumankarin koululla golfia liikuntatunnin yhteydessä ohjaamassa Miikka Joensuu.

Asta Uusivirta
päätoimittaja, Jokilaaksojen SeutuMajakka

HARRASTUS NIMELTÄ GOLF

Lähettänyt     02.05.2018   Blogi | Ei kommentteja

Tässä muutamia huomion arvoisia asioita niin vanhoille kuin uusille pelaajille lajin terveysvaikutuksista

Golf on ympäri maailmaa harrastettava suosittu ulkoilmapeli, joka on säilynyt ytimeltään samanlaisena jo vuosisatojen ajan. Perusidea on yksinkertainen: pallo yritetään saada lyötyä reikään mahdollisimman vähin lyönnein. Jokaisella reiällä peli alkaa aina tiiauspaikalla suoritettavalla avauslyönnillä ja päättyy lyhimmäksi leikatulla alueella eli griinillä, jossa lippu osoittaa reiän paikan.

Golfin kolme kantavaa periaatetta ovat

 1. Pelaa kenttä sellaisena kuin se on
 2. Pelaa palloa siitä, missä se makaa
 3. Jos ei kyetä pelaamaan kummankaan periaatteen mukaan, niin palloa pelataan sääntöjen ohjeistamalla tavalla

Golfkierros pelataan 1–4 henkilön ryhmissä, ja täysimittainen 18 reiän kierros kestää peliryhmän koosta ja pelinopeudesta riippuen noin 4 tuntia. Täyden kierroksen aikana pelaaja lyö tyypillisesti 70–120 lyöntiä ja kävelee keskimäärin 10 kilometriä.

Suomessa on noin 145 000 golfin harrastajaa ja maamme kentillä pelataan vuodessa yli kolme miljoonaa golfkierrosta. Suomen Golfliittoon kuuluvia golfseuroja on 131, ja niillä on yhteensä runsaat 150 golfkenttää.

Terveellisyys

Golfia ei aina mielletä fyysisesti vaativaksi lajiksi, mutta sillä on lukuisia positiivisia terveysvaikutuksia sekä keholle että mielelle. Listasimme yhteen kahdeksan tutkittua ja terveellistä syytä, joiden takia golfin peluu kannattaa!

 1. Golf pitää kuntoa yllä ja auttaa painonhallinnassa

Yksi kierros golfia kuluttaa keskimäärin 1 400 kaloria ja 18 reiän aikana kävelyä kertyy helposti jopa kymmenen kilometriä.
– 18 reikää kärryn kanssa kuluttaa keskimäärin 1 200 kaloria, bägiä kantamalla melkein tuplasti.
– 18 reiän mittainen kävely vastaa reilusti lääkäreiden suosittelemaa yli 10 000 askeleen päivätavoitetta
– 18 reiän pelaaminen kolmesti viikossa tarjoaa tarpeeksi kuntoilua painonhallinnan ylläpitämiseksi.

 1. Golf lievittää stressiä

Golf toimii hyvänä apuna stressinlievityksessä. Raikkaassa ilmassa ja sosiaalisessa ympäristössä huolet unohtuvat nopeasti. Kierros golfia vapauttaa endorfiineja aivoihin ja parantaa mielialaa tehokkaasti. Liiallinen stressi vaikuttaa negatiivisesti sekä psyykkiseen että fyysiseen terveyteen, mutta kierros golfia auttaa rentoutumaan arjen keskellä.

 1. Golf pitää muistin virkeänä

Mielen virkeystaso voi heikentyä iän myötä, mutta golfin pelaaminen stimuloi aivojen verenkiertoa ja vahvistaa hermosolujen viejähaarakkeita. Tämä puolestaan ehkäisee muistisairauksien, kuten dementian kehittymistä. Lisäksi golfkentällä pelaaja joutuu keskittymään lyönteihin, määrittämään etäisyyksiä sekä pohtimaan eri mailavaihtoehtoja – eli pitämään mielen virkeänä.

 1. Golf pidentää elinikää

Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan golfia säännöllisesti pelaavien henkilöiden elinajanodote pitenee peräti viidellä vuodella. Jo noin 2–3 kierroksella golfia viikossa voit siis elää huomattavasti pidempään!

 1. Golf vahvistaa luustoa

Golfin pelaaminen on hyväksi myös luustolle. Sen vuoksi laji sopii hyvin myös senioripelaajille, jotka ovat luonnostaan alttiimpia osteoporoosin kehittymiselle ikänsä puolesta. Säännöllinen golfin pelaaminen hidastaa luiden rappeutumista sekä voimistaa lihaksia, jotka auttavat muun muassa selkärangan tukemisessa.

 1. Golf parantaa unen laatua

Säännöllisellä kuntoilulla on positiivisia vaikutuksia unenlaatuun. Säännöllisesti kuntoilevat ihmiset nukahtavat nopeammin ja pysyvät syvässä unessa pidempään.

 1. Golf pitää sydämen ja keuhkot kunnossa

Kierros golfia raikkaassa ilmassa tarjoaa sydämelle ja keuhkoille hyvän treenin. Fyysinen aktiviteetti erittää kehoon adrenaliinia, joka saa veren pumppaamaan sydämeen, vahvistaen sitä luonnollisella tavalla. Jo 30 minuutin kuntoilu päivittäin voi laskea verenpainetta 5–7 pykälää. Lisäksi se laskee kolesterolia sekä vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

 1. Golfissa loukkaantumisriski on pieni

Matalalla sykkeellä tapahtuva liikunta tekee golfista jokaiselle sopivan lajin, olipa kuntotasosi millainen tahansa. Verrattuna muihin urheilulajeihin loukkaantumisriski on pieni, sillä golfissa ei olla fyysisessä kontaktissa toisiin pelaajiin.

 

css.php