Ylävalikko

Suomigolf ja iloista pelimieltä!

 

Oletkos sattunut huomaamaan että keskiviikkoisin pelataan Skoda Suomi Golfia? Tuo kaikkein ”hauskin ja helpoin” golfkilpailu, ainakin jos mainoslehtistä uskoo! Noh, golfhan on hauskaa ja helppoa televisiosta katsottona, muilloin mielipiteet ainakin allekirjoittaneella vaihtelevat jokaisen lyönnin jälkeen. Kuitenkin maksamalla 6 euroa ennen kierrosta saa tuotepaketin ja mahdollisuuden päästä Suomi Golf -finaaliin joka pelataan 11.8 St. Laurence Golfissa. Lisäksi jokainen osallistuu arvontasarjaan! Joten ei muuta kuin keskiviikkoisin pelaamaan! Lisätietoja tästä.

Mutta itse asiaan. Millainen on Suomi Golf-kierros lyönti lyönniltä toimiston näkövinkkelistä? Tuleeko Promme Reijon opetuksella olemaan millainen vaikutus loppukesän tuloksiin? Lähtökohta kuitenkin 20.6.2012 on seuraavanlainen:

Kierroksia noin 10 alla, joista 9 reikäisiä iltakierroksia pääosa. HCP 12,5. Slope 14. Tavoite on pysyä samassa, toiveena on alle 9,4 ja pilvilinnassa on hyvä elää. Ongelmakohdat: Kaikki!

Ei muuta kuin leuka rintaan ja 1 teelle!

Väylä 1. par 4

1. 20 asteinen hybridi vasemmalle raffiin. Nätti draw vaihtui hookiksi. 2. Rauta 6 käteen, pallo lepää kuopassa joten kylkiosumaa ei voi välttää. Isoa rautaa ja komealla kylkiosumalla griinin viereen raffiin ja lobbia hakemaan. 3. 60 wedge jää 3m lipusta. 4. Putti 1,5m ohi. 5. Putti kuppiin ja bogijuna alkoi puksuttamaan? Hikikarpalot puksuttavat jo otsalla, selvästi golfkierros tulossa, pitkä sellainen.

Väylä 2. par 4

1. 20 asteinen hybridi kouraan ja taas hookki puun kantoon kiinni. Seuraava lyönti vaatii jo taitoa. 2. Mies nojaamaan puuta ja räpiköimään vasta uimaan oppineen norsun tavoin. OSUMA!=pallo toiselle puolta väylää hiekalle puiden alle! EI NÄIN! 3. Välilyönti, ”kahvia ja pullaa”, raffiin! Olisi voinut edes väylälle päästä! 4. 54 wedge 4m yli kupin forelle. 5. Rauta 8 kouraan ja matalaa chippiä…6. Putti ja Tupla korttiin!

Avaus toimii väylä 2.

Väylä 3. par 3

1. Rauta 7 vasemmalle foregriiniin. 2. Rauta 8 chippi, 2m lipusta 3. Putti OHI! 4. Putti kuppiin ja bogi korttiin…lähipeli kunniaan!!!

Väylä 4. par 5

1. Draiveria kouraan ja uskoa rintaan! Onnistui! Hieno draw keskelle väylää! 2. 20 asteinen hybridi kouraan ja taas nätti draw keskelle väylää! 3. 60 asteinen wedge 1,5m lipusta ja olo on kuin ammattipelurilla, näin sitä golfataan! 4. Putti kuppiin ja linnut laulaa! Birdie!

Väylä 4. 3. lyönti lähtee!

Väylä 5. par 4

Voittobiisit soi päässä, nyt lähtee! 1. Draiverilla draw kun fadea haettiin. Noo, väylällä 150m lipusta! En valita!!! 2. Rauta 8 kouraan, vastatuuleen petkele! Olisi voinut huomioida! Noo, eihän se griinille kanna jalobbia saa hakea! 3. 60 asteinen lobbi ja lyhyeksi sekin. Pelikaverit jo kuittailee kun ei mitta riitä! 4. Putti, ohi! 5. Putti kuppiin ja bogey korttiin. Se siitä 4 väylän birdiestä!

Väylä 6. par 4

1. Draiveria haetaan ja pienellä onnenpompulla keskelle väylää! 2. Rauta 9 kouraan ja forelle taas! Lipun tasalla kylläkin! Mikä siinä on kun ei osu näin isolle griinille? 3. Putti 4. Putti 5. Putti ja bogey! Lähipeli kunniaan?

Väylä 7. par 4

1. Puu 3 kouraan ja keskellä väylää. Osaan golfata? 2. 54 wedge lipulle ja birdietä puttaamaan. 3. OHI 4. Kuppiin. Helppo par kerrankin.

Lintuhotelli väylä 7 tiiboxin vieressä!

Väylä 8. par 4

1. Puu 3 komeasti raffiin kylkkärillä. Nyt ei naurata. Julmettu heinikko ja lipulle yli 200m. 2. Rauta 8 kouraan, aukes! Bunkkeri kutsuu 150m paikkeilla. 3. Pallo lepää kivasti, kokeilen rauta 6 kevyesti. Ei riitä! Forella ollaan, lippu takana. 4. Rauta 8 ja vieritystä lipulle, pitkäksi menee. 5. putti 6. Putti ja tupla korttiin! Lähipeli ja peli toimii!

Väylä 8 avaus!

Väylä 9. par 4

Kohta saa makkaraa! 1. 20 hybridillä kylkeen ja raffiin puiden taaksen. Pakko ottaa välilyönti. 2. Välilyönti 100m lätkälle. 3. 50 wedge kouraan ja suuntimet lipulle! Nyt menee, ei menekään! Tähtäimet ohi griinistä! Kuinka vaikeaa voi olla osua lipulle? 4. 54 wedge raffista griinille ja 2m reikään. 5. Putti ohi! 6. Putti kuppiin ja tuplaa korttiin. Ei naurata. 45 lyöntiä ja yli puolet slopesta käytetty! Plaah…onneksi peliseura pelaa alle händärin ja muistaa myös mainita sen! Näin sitä pitää, itsekin innostuu hymyilemään!

Makkara ja kahvi kohti naamaria ja leukaa rintaan.

Väylä 10. par 3

Kenttähenkilökunnasta Mikko tulee luomaan painetta lyönnille! Nyt näytetään!

1. Rauta 7 griinille, vähän jää lyhyeksi! Vastatuuli petkele! 2. Putti lyhyeksi! 3. Putti kuppiin. Par kelpaa tähän väliin.

Väylä 11. par 5

1. Draiveria kouraan ja huono osuma! Slaissi! Outin vaara! Jää raffiin! 2. Hybridi kouraan ja linja kohdalleen. Paksu raffi syö mittaa, mutta 140m päästään. 3. Rauta 8 kouraan ja tähtäimet lipulle, puut edessä mutta kyllä se nousee! Ei nouse. Ottaa latvaan ja jää 20m griinistä! 4. 60 wedge kouraan ja lipulle! 5. Putti OHI! 6. Kuppiin. Bogey ei maistu!

Väylä 12. par 4

1. Draiveri toimii kuin saksalainen auto! Nätti fade keskelle väylää ja leijonankuningas logoa suunnitellaan jo paitaan! On se KOVA! 2. Paluu arkeen! Rauta 9 kouraan, hyvä osuma! Väärä maila! Lyhyeksi jää! 3. Rauta 8 chippi. 4. Putti, ohi! 5. Putti kuppiin ja bogeyjuna päästelee jo höyryjään!

Väylä 13. par 4

1. Hybridillä loistava osuma! Keskelle väylää! 2. Rauta 9 ja ohi griinistä! Miksei näihin voi osua? 3. Foregriiniltä rauta 8 chippi. 4. Putti ohi! 5. Putti kuppiin ja juna kulkee vain, kulkee…

Väylä 14. par 4

Juna päästelee jo höyryjään, bogia ilmassa!

1. Draiveri kouraan, myötätuuli! Lippua haetaan puitten yli! Linja ei leikkaa riittävästi! Bunkkerin takana raffissa! 2. 60 wedge! ALI! Voi, voi.. 3. 60 wedge! 1,2m lipusta! Helppo par? 4. Putti ohi! EIIIII! 5. bogey! Ja juna kulkee vain….

Väylä 15. par 5

Vastatuuli, puu 3 kouraan! 1. puu 3 väylälle. 2. 20 asteinen hybridi kouraan ja suoraa lyöntiä. Ei, hookki! Jää peliin! 3. suora linja lipulle, 50 wedge kouraan! Hieman aukeaa ja osuu puuhun! Pallo tippuu väylälle! 4. 60 wedge 2m lipusta! Parin voi vielä pelastaa! 5. Putti ohi! 6. 30cm Putti ohi. 7. Putti kuppiin ja tuplaa korttiin! Voi tuulettaa 3 putin jälkeen! Tuplahan se siellä!

Väylä 15. 3 lyönti lähtee...

Väylä 16. par 3

1. Rauta 8 kouraan ja lippua kohti! Lyhyt! Vastatuuli ja mies ei osaa huomioida! PETKELE! 2. Putti lyhyeksi 3. Putti kuppiin ja par! Huh. Juna katkaistu!

Väylä 17. par 4

1. Ajatuskatkos ja draiveria kouraan! Mitähän sitä haaveilee? Noo, onneksi kynttilä lammen eteen ja 100m lipulle! 2. 50 wedge ja hirveä siivu maata! Rannetta särkee mutta pallo lipulla! 3. Putti ohi! 4. Putti kuppiin ja par! Ei uppoa birdiet ei!

Väylä 18. Par 5

Nyt pelataan varmasti! 1. Puu 3 kylkeen tietenkin! Noo, pallo väylällä! 2. Hybridiä kouraan ja hieno draw 100m lipusta! 3. 50 wedge 4m yli lipusta! 4. Putti ohi 5. Putti kuppiin ja par. Noin! 3 viimeistä reikää meni ihan ok!

Lopputulos: 88 lyöntiä. Slope 14. Hcp lyöntitulos 74. Bufferiin kuitenkin!

Tunnelmat kierroksen jälkeen...

Analyysi: Lähipeli ei toimi! Lyönnit alta 140m ei ole lähelläkään minne tähtää! Katsotaan mitä Reijo saa aikaiseksi muutamalla oppitunnilla! Palataan asiaan kunhan peli kulkee!

 

Petri ”Bogey-Petri” Westerlund

Palvelupäällikkö

 

 

 

css.php