Ylävalikko

Poika palasi kotiin!

 

Leuto merituuli ja hennon pilviverhon takaa säteillyt aurinko hellivät Lauantaina Kalajoki Golfille saapuneita kisagolffareita. Kentällä pelattiin joka vuotuinen 4 – seuran kilpailu, johon osaa ottivat seurojen kapteenien nimeämät golffarit, Kalajoelta, Nivalasta, Raahesta ja Pyhäjärveltä. Yhteensä pelaajia oli tällä kertaa mukana 64, kahdeksan pelaajaa kustakin seurasta kahdessa eri sarjassa; pistebogey SCR ja pistebogey HCP. Jokaisen pelaajan pelaama tulos vaikutti oman seuran tulokseen, joista 5 parasta/sarja laskettiin lopputuloksiin, joten kilpailu oli erittäin kovaa. Vuodesta 1990 asti pelattua kilpailua on 2010-luvulla hallinnut Nivala, voittaen kaikki kolme tämän vuosikymmenen kilpailua. Vuosi 2013 ja pelaajien hehkuttama huippukuntoinen kenttä toivat kuitenkin muutoksen tilanteeseen.

Pistebogey HCP – sarjan voitto matkasi tällä kertaa Nivalaan, kun Teijo Pinola pelasi hienon tuloksen 40. Mies ei kuitenkaan kiireiltään ehtinyt jäämään odottamaan palkintoa. Vaan palkinnon pokkasi tämän puolesta NSG:n toimitusjohtaja Mika Takanen joka kertoikin, voiton luultavasti johtuneen Pinolan vasenkätisyydestä. Toinen ja kolmas sija jäivät tällä kertaa Kalajoelle, kun huimia kilpailutuloksia päivästä toiseen pelaava Rauha Ojala sijoittui toiseksi ja Esa Fors nappasi kolmannen sijan.

Kalajokilaakson Golfin hallitseva reikäpeli sekä scratch mestari Niko Antti-Roiko näytti pistebogey SCR sarjassa olevansa edelleen kentän herra ja hidalgo, pelaten ylivoimaisen voittotuloksen 35 pistettä. ” – Alku oli erittäin vaikeaa. Sain onneksi pari puttia uppoamaan niin peli alkoi kulkea.” Antti-Roiko kertoi myös, että samassa ryhmässä pelannut ja kilpailussa toiseksi sijoittunut, RTG:n Jari Ala-aho löi niin hyvin, ettei tehnyt mieli hävitä. Kolmanneksi sarjassa sijoittui KlG:n Pekka Kujala.

Palkintojen jakajina kilpailussa toimivat Kalajokilaakson Golf Ry:n kilpailutoimenpuheenjohtaja, Juha Lehtikangas sekä seuran ladykapteeni Leila Simonen. Heillä olikin ilo ja kunnia ojentaa himoittu seurojen yhteiskilpailun voittopokaali Kalajokilaakson Golfin pelaajia edustaneelle Mika Vuotille. KlG ylsi voittoon hirmu pistein 314p jättäen edellisvuosien mestarin NSG:n 26 pisteen päähän. Kolmanneksi yhteiskilpailussa sijoittui Raahe jättäen Pyhäjärven kilpailussa neljänneksi. Voittopokaalin Kalajoelle vuodeksi lunastanut ja joukkonsa hirmusuoritukseen kilpailussa johdattanut Vuoti, pyysi Nivalalaisia ihailemaan pokaalia useaan otteeseen vielä viimeisen kerran. ”-Ensi vuonna pokaali ei ole sitten jäämässä järjestävän seuran hoteisiin”, Vuoti kertoi pedaten jo asetelmia ensi kautta silmällä pitäen, samalla ihmetellen kuinka pieneksi ero jäikään. Kalajokilaakson Golfin mieskapteeni Jarmo Simonen kiitti omasta puolestaan valitsemaansa joukkuetta onnistuneesta suorituksesta.

Voitto pokaali paistatteli auringossa

Kalajoki Golfin henkilökunta haluaa myös omasta puolestaan onnitella niin joukkueessa pelanneita kuin myös Kapteeneja, Leila ja Jarmo Simosta hienosta suorituksesta. Pokaalia voi käydä ihailemassa klubilla jossa se on asetettu paraatipaikalle             – myös Nivalalaiset ovat erittäin tervetulleita.

Huomenna Kalajoki Golfilla on vuorossa SGL-trophy joka starttaa kello 10:00. Ensi viikolla ohjelmassa puolestaan Maanantaista Torstaihin asti pelattavissa oleva Skoda Suomigolf – viikkokilpailu, Lauantaina kilpailtava OP-pari Open sekä viikon kruunaava Volvo World Golf Challenge, tervetuloa!

4-seuran ottelu

1.     KlG, 314 pistettä

2.     NSG, 288 pistettä

3.     RTG, 276 pistettä

4.     StLGC, 225 pistettä

-Juho-
css.php