Ylävalikko

Pelinopeuden parantaminen

 

PELIRYTMI

Usein puhutaan siitä kuinka hitaasti meillä pelataan. Seuraavassa 15 neuvoa antavaa kohtaa joita noudattamalla varmistetaan kaikille nautinnollinen ja tarvittavan ripeä golfkierros.

1.      Yleisenä tapana on, että kauimmaisena reiästä oleva lyö ensin. Eteen tulee kuitenkin usein tilanteita, joissa on tarkoituksenmukaista, että lyöntivuoro annetaan pelaajalle, joka on ensimmäisenä valmis suoritukseensa.

2.      Laske ja merkitse tuloksesi matkalla viheriöltä seuraavalle lyöntipaikalle tai lyötyäsi seuraavan reiän avauksesi.

3.      Ole tietoinen ajankulusta. Tavoiteajat reikää kohti ovat osapuilleen seuraavat: par 3- reiät: 10 minuuttia, par 4-reiät: 15 minuuttia, par 5 – reiät: 20 minuuttia. Se tarkoittaa noin neljä ja puoli tuntia kestävää täyttä kierrosta ja kaksi tuntia viisitoista minuuttia kestävää yhdeksän reiän lenkkiä.

4.      Suunnittele lyöntisi jo saapuessasi pallolle ja kun pelikaverisi ovat lyömässä, älä vasta oman lyöntivuorosi alkaessa.

5.      Golfkentällä ei tarvitse juosta, mutta reipas kävely kannattaa aina. Sitä kertyy golfkierroksen aikana keskimäärin runsaat kahdeksan kilometriä.

6.      Aloita reikäkohtainen tuloksesi laskeminen heti avauksesta, älä vasta pelatun reiän jälkeen.

7.      Jos pallolle asettumisessa lyömiseen kestää yli 15 sekuntia, kannattaa kehittää nopeampi lyöntirutiini. Jätä lyöntitekniikan miettiminen harjoitusalueelle.

8.      Tarkista viheriötä lähestyessäsi, miltä puolelta siirrytään seuraavalle reiälle ja jätä bägisi sinne.

9.      Tarkista säännöllisesti pysyttekö edellä olevan ryhmän perässä.

10.   Jos olet lähellä reikää ja pelikaverisi lyö bunkkerista, haravoi hänen jälkensä.

11.   Jos lyöt ensimmäisenä reikään, ota lipputanko käteesi ja aseta se peliryhmäsi viimeisen putin jälkeen takaisin reikään.

12.   Jos neljän hengen ryhmässä on yhtäaikaisesti kaksi palloa kateissa, etsikää niitä pareina sen sijaan, että kaikki neljä etsivät molempia palloja.

13.   Pyri aina seuraamaan, mihin pelikaverisi pallo päätyi.

14.   Pyri tarkistamaan puttisi kaltevuus jo lähestyttäessä viheriötä tai muiden lyöntivuoron aikana sen sijaan, että aloittaisit puttilinjasi lukemisen vasta oman lyöntivuorosi alkaessa.

15.   Jos et pääse lyönneilläsi kunnolla etenemään, voit harjoituskierroksella aina nostaa pallon ja pelata sitä lähempää reikää tai keskeyttää reiän. Pistebogey-järjestelmä mahdollistaa sen, ettei koko tuloksesi mene silloin pilalle.

css.php