Ylävalikko

Paikallissäännöt

KALAJOKILAAKSON GOLF RY

PAIKALLISSÄÄNNÖT 2016 (päivitetty 26.5.2016)

 1. Irtokivet hiekkaesteissä (sääntö 24-1)

Hiekkaesteissä olevat irtokivet ovat liikuteltavia haittoja ja ne saa rangaistuksetta poistaa.

 

 1. Kastelulaitteiden kannet (sääntö 24-2)

Kastelulaitteiden kannet ovat tavallisesti kiinteitä haittoja, vapautuminen säännön 24-2 mukaisesti. Normaalin sääntöjen mukaisen vapautumisen (haittaa lyöntiä tai lyöntiasentoa) lisäksi kastelulaitteen kannesta saa vapautua niiden ollessa pelilinjalla seuraavasti:

 • Haitta on enintään kahden mailanmitan päässä viheriön reunasta.
 • Pallo on enintään kahden mailanmitan päässä kyseisestä haitasta.

 

 1. Mittapaalut kentällä (sääntö 24-2)

150 m:n mittapaalut, joista mainittu matka on viheriön keskelle, ovat kiinteitä haittoja. Paalun poistaminen on kielletty. Vapautuminen haitasta ilman rangaistusta.

 

 1. Sähköjohdot ja sähköpylväät kentällä (sääntö 20-5)

Jos pallo osuu kentällä olevaan sähköpylvääseen, sähköjohtoon tai harukseen, on pelaajan uusittava lyönti rangaistuksetta.

 

 1. Etäisyysmittarin Käyttö (sääntö 14-3)

Etäisyyttä mittaavien laitteiden käyttö kilpailuissa on sallittu. Sellaisia laitteita, joissa etäisyyden mittaamisen lisäksi on esimerkiksi kaltevuutta tai tuulen voimakkuutta mittaavia toimintoja, saa käyttää ainoastaan etäisyyden mittaamiseen.

 

 1. Tiealueet
 • Puuhakkeella päällystetyt alueet eli ns. haketetut alueet ovat kentän oleellisia osia. Pelaaja voi siirtää yksittäisiä hakepaloja, mikäli pallo tällöin kuitenkin liikkuu, pelaaja saa yhden lyönnin rangaistuksen ja pallo on siirrettävä takaisin edelliselle paikalle.
 • Sora-, sepeli- tai hiekkapintaiset kentän huoltotiet ovat kiinteitä haittoja, joista saa halutessaan vapautua (Sääntö 24-2). Lähin vapauttava paikka.

 

 1. Muurahaiskeot (sääntö 25-1b)

Muurahaiskeot pelialueella ovat kunnostettavaa aluetta. Vapautuminen ilman rangaistusta enintään mailan mitan päähän lähimmästä vapauttavasta paikasta.

 

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta on kaksi lyöntiä tai reikäpelissä reiän menetys.

 

css.php