Ylävalikko

ONNISTUNUT VALINTA

Jälleen yksi uusi golfkausi on alkanut. Muutamia keväisiä ysejä ja pari täyttä kierrosta pelanneena voin taas kerran taputella itseäni selkään onnistuneesta harrastusvalinnasta. On tää vaan niin kivaa.

Tieni golfin pariin kulki työni kautta. Siikajoelle suunniteltiin takaysiä ja Juhani Tannerin suunnittelema, valtavalle rakennuspiirrospaperille puhtaaksipiirretty kentän lay-out piti saada digitaaliseen muotoon. Sovittelin lakanaa skanneriin pala palalta ja sain kuin sainkin yhtenäisen aineiston aikaiseksi. Freehand-ohjelmalla sitten piirsin sen vektorimuotoon ja wholaa, RTG:n kenttäpiirros oli valmis miltei jokaista puuta ja kiveä myöten. Oli vuosi 2003 ja green card -kurssi kuului soppariin.

Niin me sitten mieheni Janin kanssa kuljimme yhden kolean toukokuisen viikon arki-illat huiskimassa ja kuokkimassa. Kädet rakoilla ja selkä säpäleinä. Sen viikon jälkeen olin varma, että ei tästä mun jutuksi ole. Mutta toisin kävi. Kun pääsimme ensimmäistä kertaa kummikiekan jälkeen Janin kanssa yhdessä kahdestaan kentälle, aukesi tämän kupletin juoni minulle. Ranteet kipeinä kaikista tantereeseen tömäytetyistä lyönneistä olin silti sitä mieltä että lystiä oli.

Kolme vuotta myöhemmin vappuna köröttelimme ensimmäistä kertaa Kalajoelle pelaamaan. Paikallisoppaina olivat kuorokaverini Vuokko ja miehensä Jorma. Kiersimme kentän ja kiekan päälle istahdimme heidän Tiipolun mökin terassille lonke… eikun kahville. Katselimme merelle päin ja leppeä keväinen tuuli hulmutti hiuksia. En tiedä mikä minuun meni kun sanoin että, oispa kyllä hienoa jos olisi vapaa-ajanasunto täällä. Jorma viisasi välittömästi vasemmalle alaviistoon ja sanoi, ”tuossa olisi mökki myytävänä, ostakaa pois kuleksimasta”. Me Janin kanssa ihmeteltiin tilannetta vähän aikaa, mutta niin siinä kävi, että kahden viikon päästä tehtiin kaupat ja juhannuksena kannettiin kamat sisään.

Nyt alkaa siis kymmenes kesämme kalajokisina golfareina. Jäseniä olemme edelleen RTG:llä, mutta pelaajina ja osakkaina meidät on täällä otettu vastaan avosylin. Välillä itsestä tuntuu että kuulumme miltei kalustoon, vaikkei paikkakuntalaisia ihan ollakaan, ja varsinkin sen jälkeen kun yritykseni Idea Illuusia alkoi tehdä mainoshommia myös KLG:lle.

Olemme kahden kentän ”loukussa”. Arkisin pelaamme Siikajoella ja viikonloput sekä loma-ajat täällä Särkillä. Ja onhan meitä samantyyppisiä pariskuntia muitakin, ihan naapurimökeissäkin. Mikä sen mahtavampaa kuin pääsee pelaamaan kahdella erityyppisellä kentällä ja eri ihmisten kanssa. Se on tämä sosiaalisuus myös, joka vetää pelaamaan. Itse puulaan usein yksinäni kesäaamuisin pelaamaan uppo-outojen kanssa ja kummasti sitä neljän tunnin ajaksi löytyy puhetta kaikesta mahdollista. On löytynyt jopa kaukaisia sukulaisia ja isäni vanhoja koulukavereita, kun on vähän kaiveltu sukujuuria syvemmältä. Isäni Rami Hammar on nimittäin Rahjasta kotoisin. Eli kauas en ole juuriltani päässyt.

No, mehän kaikki tiedämme miten hieno laji golf on. Et sinäkään tätä kirjoitusta lukisi, jos et olisi tähän hommaan hurahtanut. Taputan meitä kaikkia selkään 🙂 Hyvin on valittu.

Merja Hammar
Mainostoimistoyrittäjä Raahesta

css.php