Ylävalikko

Kapteenien Scramble keräsi golffarit kentälle!

Kalajoki Golfin kilpakauden virallinen avaus puhallettiin käyntiin trumpetin soittajien säestämänä lauantaina, kun oli vuorossa perinteinen Kapteenien Scramble. Kentällä toisistaan mittaa otti peräti 58 paria jotka saivat kiertää kenttään likipitäen loisteliaassa säässä. Mukavan mausteen kilpailuun toi aamupäivän mittaan yltynyt tuuli, jonka vaikutus ei kuitenkaan tulosluetteloon asti yltänyt. Normaaliin tapaan myös tällä kertaan scramblen tulostaso kohosi todella korkealle, 36:lla bogeypisteellä ylsi tällä kertaa tulosluettelon sijalle 47!

Vieraspelaajien keskuudessa legendaariseksi nousseet Kalajoki Golfin erikoiskilpailut olivat myös tällä kertaa mukana päivän ohjelmassa. Väylällä nro.6 miteltiin pisimmästä avauksesta yhteisessä sarjassa, jossa päivän ensimmäisessä ryhmässä pelannut Sara Palola leiskautti draivin miltei greenille asti ja nappasi voiton. Komealla 16.väylällä testattiin sitten pelaajien tarkkuutta lähimmäs lippua – erikoiskilpailun merkeissä. Tällä kertaa mittanauhalle löytyi tosissaan käyttöä, kun ryhmä toisensa jälkeen joku lähestyi lähemmäs. Tällä kertaa voitto irtosi 1cm turvin, kun Merja Hammarin avaus jäi 1,15 metrin päähän kolosta.

Kuten jo todettua kilpailun tulostaso oli siis erittäin korkea ja aivan kirkkaimpia sijoituksia jouduttiin lopulta laittamaan järjestykseen pienemmän slopen avustuksella. Tällä kertaa palkintopallisijoitukseen tarvitsi pelata 48bogeypistettä johon tällä kertaa ylsivät Pekka Haapakoski ja Vesa Savolainen. Pitkään kilpailun kärkisijaa klubitalolla hallussaan pitäneet Matti ja Irene Isohanni olivat lopulta kilpailussa toisia tuloksella 49 bogeypistettä. Voitto irtosi lopulta samalla bogeypiste määrällä, mutta pienemmän slopen turvin, kun Mervi ja Jori Kangaskortet nappasivat kesän ensimmäisen parikilpailun voiton ja täten todistivat talviharjoittelun osuneen ainakin heidän kohdaltaan nappiin. Todelliseksi scramble spesialistiksi nousemassa oleva Jori kertoi voittopuheessaan pelin onnistuneen nyt myös vaimon kanssa. Jori kertoi voiton ratkenneen lopulta yhteen puttiin, kun Mervi oli viimeisellä väylällä laittanut parivaljakon kilpailun ensimmäisen –ja viimeisen birdien sisään griinin ulkopuolelta puttaamalla. Kiitosta pariskunnan voittopuheessa saivat niin ikään kenttä, kilpailun järjestänyt taho kuin kaikki kanssa pelaajatkin. Kilpailussa palkittiin myös paras pistebogey scratch –tulos joka oli tällä kertaa täysin käsittämätön 43 bogeypistettä ja sen tekivät Sara ja Jarno Palola. Tämä tarkoittaa sitä, että sisaruspari pelasi kentän lauantaina hirmutulokseen 66lyöntiä!

Näin on myös siis Kalajoki Golfin kesä avattu virallisesti ja pikkuhiljaa aletaan mennä kohti uusia kilpailuja. Loistokuntoinen kenttähän paranee päivä päivältä ja seuraava mahdollisuus kilpailemiseen tulee jo ensi viikon lauantaina, kun vuorossa on ProShop Open 2014, kilpailussa ovat mukana Callaway, Ping, Titleist, Footjoy, Peak Performance ja Abacus. Helatorstaina on vuorossa  OPKK open, pelimuotona tasoituksellinen pistebogey. Ilmottautuminen suoraan klubille tai internetissä. Senioreiden kannattaa muistaa myös ylihuomenna, tiistaina, 20.5 pelattava senioreiden avauskilpailu! Tästä se lähtee!

-Juho-

css.php