Ylävalikko

Kalajokiset hurjina 5-seuran Tourilla

 

Tiistaina pelattu perinteinen 5-seuran Tour kokosi jälleen yhteen seniorigolffarit Kalajoelta, Kokkolasta, Lappajärveltä, Nivalasta ja Pietarsaaresta. Tourilla pelataan yksi osakilpailu kunkin seuran kotikentällä ja tällä kertaa oli vuorossa Kalajoki. Kilpailussa on henkilökohtaisten sarjojen lisäksi mukana joukkuekilpailu jossa lasketaan yhteen joka seuran kymmenen parhaan pelaajan bogeypisteet, ennalta ilmoitetulta 25 joukkuekilpailijalta. Lisäksi on jaossa extra pisteet sekä naisten, että miesten parhaasta scratch tuloksesta. Lappajärvellä pelatun ensimmäisen osakilpailun jälkeen himoittua voittopokaalia lähti parhaista asetelmista tavoittelemaan Kokkolan Golf, Lappajärven ja Nivalan hengittäessä niskaan. Ensimmäisen kilpailun tapaan myös Kalajoella parhaitten scratch tuloksien tuomat extra pisteet matkasivat Kalajoelle ja Kokkolaan. Kalajoen Pirjo Kortesoja oli täysin omassa luokassaan voittaen scratch sarjan 13 lyönnin erolla, pelaten huiman tuloksen 77 lyöntiä. Miesten parhaan scratch tuloksen mukanaan tuomat 5 lisäpistettä matkasivat Markku Pirttimäen mukana Kokkolaan, kun tämä pelasi tuloksen 82 lyöntiä.

                             Kilpailu käytiin kovin epävakaisissa olosuhteissa, kun kentällä nähtiin sekä aurinkoa, sadetta kuin kovaa tuultakin. Puuskittainen tuuli toi omat hankaluutensa väylällä 16 käytyyn lähimmäs lippua erikoiskilpailuun. Tämä ei kuitenkaan haitannut Pentti Himankaa, jonka avauslyönti päätyi niinkin lähellä kuin 8cm päähän kolosta ja oikeutti tämän kilpailun voittoon. Kalajoki Golfin toimitusjohtaja Esa Takala kertoikin palkintojen jaon yhteydessä, että yleensä kyllä tuolla tuloksella saa palkinnon matkaansa.

                             Tiistaina sarjoina olivat yli 50-vuotiaat naiset ja yli 55-vuotiaat miehet. Naisten puolella voittomatkasi myös pistebogey sarjassa Pirjo Kortesojalle jonka huippukierros tuotti 44 bogeypistettä. 5-seuran Tourin säännöstön mukaisesti Kortesojan pokattua palkinnon jo scratch – tuloksestaan, ei hän voinut saada palkintoa enää HCP sarjassa. Näin ollen voitto matkasi KlG:n Hilkka Perälälle niin ikään huipputuloksella 44 bogeypistettä. Juhannuksena Kalajoella juhlinut Arja Sammallahti pelasi hienosti myös tiistaina, tuloksena 36 bogeypistettä ja kotiin viemisinä kilpailun toinen sija. Järviseudun Golfia edustava Airi Alapelto puolestaan tuli kilpailussa kolmanneksi tuloksella 35 bogeypistettä.

                             Tasaisessa miesten sarjassa voitto meni JGS:n Pertti Kaarlalle tämän päihittäessä KlG:n Kari Löfbackan yhden bogeypisteen erolla, tuloksella 39 bogeypistettä. Kilpailun kolmas sija meni myös Lappajärvelle, kun Börje Backlundin pelaamat 36 bogeypistettä oikeuttivat viimeiselle palkintopalli sijalle. Yhteistuloksissa Kalajoen osakilpailun voitto meni ylivoimaisesti Kalajoen senioreille, kun kymmenen parhaan pelaajan pistebogey tulokset olivat huimat 342 pistettä. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Lappajärveen tuli lopulta 12 pistettä ja kolmanneksi sijoittuneeseen Kokkolaan 22 pistettä. Kahden osakilpailun jälkeen seniorit suuntaavat kohti Pietarsaaressa pelattavaa kolmatta osakilpailua seuraavanlaisesta tilanteesta:

1. Kalajoki 639 pistettä

2. Kokkola 625

3. Pietarsaari 610

4. Lappajärvi 609

5. Nivala 599

Pietarsaaren osakilpailun jälkeen on vielä vuorossa Nivalan osakilpailu heinäkuun lopulla ja elokuussa Tourin huipentava Kokkolan osakilpailu. Kalajoki Golfin viikko-ohjelma jatkuu vielä torstaihin asti pelattavissa olevan Skoda Suomi Golfin muodossa. Perjantaina on vuorossa Junnikkala Open ja lauantaina puolestaan on edessä kesäkuun viimeinen kilpailu, Fintennsid-Berner Open. Tervetuloa!

-Juho-

css.php