Ylävalikko

Ei kai taas birdie – lue miten kesä yllätti golfarin!

 

Golfklubin "NBA tähti" Juho Kauro par3 lähestymisen jälkeen tekemässä SEN!

Sen ei pitäisi olla yllätys, mutta aina se sitä on. Kalajoki golfin toimiston tietoon on tullut monta iloista golfaria, joka syystä tai toisesta on onnistunut tekemään birdien, ellei jopa useampaa. Näissä onnettomuuksissa on mennyt pelaajien vapaa-aika uusiksi ja toimistossa ollaankin huolissaan kalajoella golfia pelanneiden ns. birdie käytöksestä. ”Mä olen paljon iloisempi tyhjänpäiväisiä puhuvan seurassa kuin sellaisen joka oikeasti tekee birdien ja vielä muistuttelee siitä seuraavanakin päivänä” – selittelee klubilla birdien tehneen pelaajan työtoverin veljen siskon veli. Toimistolla onkin kuunneltu tätä ”valitusta” helatorstaista alkaen, milloin kalajoella aukaistiin kenttä kesägriineille. Ja voihan kentänhoito missä kunnossa kenttä on ollut! Jopa allekirjoittanut on tehnyt birdien, vaikkakin takana on vasta kolme täyttä iltakierrosta, joista suurin osa ajasta on mennyt aivan jossain muualla kuin väylällä. Tunnetusti kentältä löytyy kaikenlaista lyöntikohdetta. On metsää, tuokin petkeleen puu tuossa, kantoa, tietä, raffia, duffia, kylkkäriä, väärä päivä, huono kuulo, rexan mersu, kiviä kengässä, kiviä tiellä, kiviä sorakasassa jne. Kyllä, syyllinen löytyy aina kun kiviä käännellään, kunhan se ei itseä kohden vieri. Mutta sitten se birdie, SE BIRDIE! PÖRÖ! BÖÖRDI! Se ilo, riemu, tunne kun tajuaa että elän tässä ja nyt, olen läsnä! Birdie – ongelmaan onkin puututtava sen vaatimalla vakavuudella ja nautittava jokaisesta ei birdiestä, niin kuin nauttisi birdiestä. Jos koet että lähipiirissäsi on birdie käytöksestä kärsivä golfari, laita käsi hänen olalleen ja sano ”kyllä se siitä” ja tuo hänet kalajoelle golfaamaan niin kyllä se sitten siitä. Ja jos ei se vielä sitten siitäkään, niin tuo hänet anoppinsa kanssa kalajoelle golfaamaan, niin kyllä se sitten siitä.

Näin tunnistan birdie käytöksen – huomio oireesi.

Oireet

Birdien aiheuttamat muutokset lihaksistossa ja keskushermostossa, ovat aivojen ja selkäytimen tilavuuteen nähden pieniä ja niitä esiintyy hajallaan eri osissa vartaloa.

Kasvonpiirteiden muutokset

Lähes 99,999% golfareista kärsii birdien tuomasta kasvojen kiristymisestä. Yleensä ongelma näkyy etenkin poskipäiden kohoamisena sekä hampaiden näkymisenä huulien alta. Myös joillakin pelaajilla on havaittu vähemmän ryppyjä otsalla sekä lievää punotusta poskilla. Harvemmissa tapauksissa useampi birdie on johtanut ns. viskinenään, mikä usein on tarttunut myös pelitovereiden nenään ja johtanut lievähköön kasvojen punotukseen myös seuraavana aamuna.

Liikkumisen muutokset

Birdie aiheuttaa tavallista suurempia liikeratoja, pelaajan elkeet muuttuvat suurpiirteisiksi ja hänet erottaa usein kanssapalaajistaan etenkin nopeasta kävelytyylistään.

Keskittymisen ja ajattelun hankaluudet

Birdien tehnyt ei aina kykene ajattelemaan kunnolla. Etenekin työpaikoilla enemmän keskittymistä vaativat tehtävät jäävät monesti puolitiehen, sillä birdie aiheuttaa riippuvuutta ja se saattaa vallata koko mielen.

Puhetavan muutokset

Paljon puhetta, etenkin siitä BIRDIESTÄ!

Petri Westerlund

-Joskus, harvoin, yleensä tuurilla!-

css.php