Ylävalikko

Blogi

Terkkuja Espanjasta!

Lähettänyt     28.11.2017   Blogi | Ei kommentteja

Viikko jäljellä!

Vuosi on taas siinä vaiheessa, että LET:n karsintoihin olisi aikaa vielä viikko. Se tarkoittaa sitä että treenit keskittyy jo enemmän kohteeseen pelaamiseen kuin tekniikkaan, kuitenkaan sitä kokonaan unohtamatta. Enemmän siis keskitytään pelinomaiseen treenaamiseen kuin aikaisemmin.

Viime viikko kului Los Naranjos Golf Clubilla muiden suomalaisten nais-ammattilaisten kanssa, karsintoihin valmistavalla leirillä. Ajankohta leirille oli loistava ja eri kenttä, kuin missä olen harjoitellut. Se toi mukavaa vaihtelua treeneihin. Leirillä hiottiin pelisuunnitelmaa ja lähipeliä, ja voin ilokseni todeta että eteenpäin mentiin. 🙂

Tulevana sunnuntaina matka siis jatkuu Espanjasta, Marokon Marrakeshiin jossa pelataan niin esikarsinta kuin finaalikin. Omat pelini alkavat sopivasti itsenäisyyspäivänä ja tavoitehan on siis pelata tänä vuonna myös finaalissa, jotta ensi vuoden pelit olisi mahdollista kisata Euroopassa Suomen sijaan.

Hurjan paljon kiitoksia myös kaikkille tukijoukoille ja tukijoille, jotka ovat olleet mukana tänä vuonna. Ilman teitä en olisi nyt tavoittelemassa unelmiani.

 

Kalajoen Osuuspankki

Keski-Pohjanmaan Osuuspankki

Kultavieska Ky

Puusepänliike Liias Oy

Osuuskunta Valkeavesi

Mäkelä Timo

Kuljetus Rahkola Oy

Somero Jorma

Pajumaa Juha

Kotek Factory Service Oy

Kalajoen Lattia ja Sisustus Oy

Topi-Keittiöt Oy

Laaksojen OP Kiinteistökeskus Oy

Finntensid Oy

Näkötiimi Oy

Kuntosali- ja liikuntapalvelut GoFit Oy

Kalajoki Golf

 

Hyvää joulun odotusta kaikille!

-Niina

Kenttämestarin pelikesä

Lähettänyt     08.11.2017   Blogi | Ei kommentteja

Vuoden 2017 kasvukausi oli haasteellisin aikoihin. Talven jäljiltä ei ollut hengissä kuin viheriöt. Nekin usean puhdistuksen ja jään poiston jälkeen siipirikkona. Kevään kruunasi kylmä ja kuiva ilma. Jääkaappilämmössä oli haastetta saada heinää leikattavaksi, saati hyväksi pelipinnaksi.

Kesäkuun alussa sateet yhä kiersivät kentän ja kasteluvesi uhkasi loppua. Vedenkäyttöä säännösteltiin parin viikon aikana kuin lämpimissä maissa.

Juhannuksen jälkeen lämpötila hieman kohosi ja kentän kunto parani nopeasti. Toki 6.7. lämpötila nousi vain +7 asteeseen ja taas saatiin laittaa toppa-asut visusti päälle. Kesää ja lämpöä odottaessa heinä-elokuu sujui ongelmitta rutiini töiden merkeissä.

Syksyn lähestyessä aloitettiin väylien, lyöntipaikkojen ja viheriöiden ilmastukset. Lokakuussa puhdistettiin suurin 11. väylän lammista. Oli sontikkaa, muutamia mailoja sekä lukuisia palloja, mitä  kyseinen lampi oli pelaajilta saalistanut.

Ilmojen jäähdyttyä käsillä on nurmen suojaaminen talvea vastaan, niin sieniltä kuin homeilta. Jäältä nämäkään aineet ei nurmea suojaa, joten henkilökunta seuraa tilannetta läpi talven. Sääennustajan ennustaessa pitempää lämmintä jaksoa. Lumet poistetaan, jotta jäätä ei syntyisi.

Vuoteen 2018 valmistautuminen alkaa pikapuolin. Terähuolto ja koko kaluston läpikäynti on yksi tärkeimmistä töistä. Metsien harvennussuunnittelu ja niiden toteutus jälki siivouksineen ottaa aikansa. Muuan säkki lantaa, hieman siemeniä, jokunen varaosa sekä ammattitaitosta työvoimaa… niistä se ensi kausi tehdään.

Joulupukille voin kirjoittaa, jotta saisimme kunnon talven! Meri jäätyisi ja sen peittäisi paksu lumipeite… pikaisesti 🙂

Ripa

Jälkien korjausohjeita

Lähettänyt     24.10.2017   Blogi | Ei kommentteja

Tästä linkistä mainioita opetusvideoita jälkien korjaamisesta.

Kiitos pelikaudesta!

Lähettänyt     11.10.2017   Blogi | Ei kommentteja

Kausi 2017 oli kaikin puolin mukava pelikesä!  Kiitos motivoituneen henkilökunnan.

Olosuhteet olivat alkukesästä haasteelliset, mutta kenttä oli hyvässä kunnossa juhannuksen jälkeen ja palautteen perusteella myös muuten yhteisön toimintaan oltiin erittäin tyytyväisiä. Voimme olla ylpeitä siitä, että olemme alueemme suurin urheiluseura, joka liikuttaa niin nuoria, keski-ikäisiä kuin vanhempiakin sukupolvia.

Seuran talous on kunnossa ja myös yhtiön puolella on saatu tilanne hallintaan, vaikka alkukevät aiheutti harmaita hiuksia.  Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuonna 2014 kenttä avattiin kesägriineille 16.4. ja tänä keväänä 25.5. Tuosta voi ”Ojalan laskuopilla” päätellä että alkukeväästä jäi tärkeitä euroja saamatta. Kehitettävää kuitenkin luonnollisesti on.  Paraikaa pohdimme johtokunnassa ja yhtiön hallituksessa keinoja toiminnan kehittämiseen.

Suomen golfin päivitetyn strategian mukaan vuonna 2020 golfin perustehtävänä on yhdistää terveys-vaikutukset ja yhdessä luonnossa liikkuminen sekä visiona luoda parasta vapaa-aikaa. Tahtotilana on talouden terve pohja, pysyminen kilpagolfissa eurooppalaisella huipputasolla sekä golfin mielikuvan muuttuminen elitismistä positiivisen arkipäiväistymisen suuntaan. Näiden linjausten pohjalta seuran johtokunta ja yhtiön hallitus pohtivat yhdessä strategiapalaverissa syksyn aikana, miten nämä teemat toteutuvat Kalajoki Golfin  arjessa ja kehittämisessä. Emme siis keksi pyörää uudestaan, vaan mietimme, miten strategia jalkautuu omaan seuraamme ja yhtiöömme meille soveltuvalla tavalla. Samoin pohdimme, miten strategian lyhyen tähtäimen painopistealueet, ts. toiminnan rakentuminen terveelle taloudelliselle pohjalle, jäsenmäärän lisäys, panostaminen junioreihin ja naisiin ym. tulevat näkymään omassa toiminnassamme.

Uusia ajatuksia ja ideoita yhteisömme kehittämiseen olisi kiva saada mahdollisimman laajasti, joten jos lamppu syttyy laita ajatuksiasi minulle s-posti osoitteeseen   eljas.rantala@gmail.com

Tavoitteemme on, että päivitetty uusi strategiamme on esittelykunnossa viimeistään kevään kokouksissa. Silloin kaikki te jäsenet ja osakkaat pääsette keskustelemaan tämän luonnoksen tiimoilta.

Päämääränä on joka tapauksessa rento, hauska ja energisoiva golfkokemus, joka tuo meidät aina uudelleen lajin pariin. Meillä on hyvät puitteet ja yhteisö, johon on mukava tulla, myös uusien lajin harrastajien.

Mukavaa syksyä ja talven odotusta.

 

Eljas Rantala

puheenjohtaja

Kalajokilaakson Golf ry

css.php