Ylävalikko

Blogi

Kalajoki Golfin senioreilla pelillisesti hyvä kausi

Lähettänyt     07.12.2018   Blogi, Toimikunnat tiedottavat | Ei kommentteja

Maajoukkuetta Itävallan EM-kisoissa edusti jälleen seuramme seniori Pirjo Kortesoja. Suomen sijoitus oli hienosti 5, kun kisoissa mukana oli kaikkiaan 19 maata. Itävallassa pelatussa Marisa Sgavaratti Trophyssä joukkue pelasi Suomelle reikä- ja lyöntipeleissä 5. ja 8. sijat.

EGA EM-kilpailut pelattiin tällä kaudella Belgiassa ja Suomen N50v. -joukkue sijoittui kisoissa 15.

Pirjon sijoitus oli 8. Nurmijärvellä pelatuissa SM-lyöntipeleissä N50v. -sarjassa. SM-reikäpeleissä Salossa hän oli 9.

 

Kalajoki Golfin senioreita osallistui Senioreiden Pohjoisen Aluetourin -kisoihin. Kilpailut pelattiin 4:llä eri paikkakunnalla: Kalajoella, Siikajoella, Paltamossa ja Seinäjoella.

Parhaiten seurastamme pelasivat N65v. -sarjassa pelannut Rauha Ojala (8. Siikajoella) sekä M65v. -sarjassa pelannut Jouni Pahkasalo (1. Siikajoella). Tapani Ylimaunu oli 2. ja Toivo Latvakoski 4. Seinäjoella pelatussa finaalissa.

 

Pohjois-Suomi Tour (PST) pelattiin 3:lla eri paikkakunnalla (Paltamo, Oulu ja Tahko).

Paltamossa M60v. -sarjassa pelannut Jouni Pahkasalo oli 8.  ja N50v. -sarjassa pelannut Pirjo Nuottimäki 3. Oulussa Jouni oli 6. ja Tahkolla 10.

 

Perinteisessä Senioreiden 5-seuran ottelussa seniorit pärjäsivät hienosti. Kilpailut pelattiin Nivalassa, Lappajärvellä, Pietarsaaressa, Kokkolassa ja finaali Kalajoella. Kalajoki oli hienosti toinen pistein 1734. Häviten voittajalle Kokkolalle vain 6 pistettä.

 

Kauden ehkä hienoin saavutus tuli, kun KlG:n seniorit pelasivat perinteisessä Oulu-Kalajoki seuraottelussa historiansa toisen voiton.

 

Viikkokisojen yhteydessä pidettiin ranginlistaa, jossa laskettiin yhteen jokaisen 10 parasta pistebogeytulosta. Eniten pisteitä naisista keräsi Hannele Latvakoski ja miehistä Raimo Nikula.

 

Senioreidemme kuukauden virallisista kilpailuista parhaat pistebogeytulokset pelasivat:

Anttila Esa 40 bogeypistettä, Liias Juhani 39 bp, Simonen Leila 38 bp ja Änkilä Pirkko 35 bp.

 

Suuret kiitokset kaikille pelaajille kaudesta 2018. Leppoisaa joulun odotusta ja ihanaa uutta vuotta 2019!

 

Senioritoimikunnan puolesta

Soile Lindelä pj

KAUSI ALKAA OLLA PÄÄTÖKSESSÄ

Lähettänyt     24.10.2018   Blogi | Ei kommentteja

Toimarin mietteitä,

Kausi 2018 alkaa olla päätöksessä. Lauantaina 27.10.  klubi- ja naistoimikunta tarjoilee klubilla puurojuhlassa riisipuuroa ja muuta mukavaa. Myös perinteisiä kauden palkintoja jaetaan puurojuhlan yhteydessä. Pikku kisakin oli alunperin tarkoitus järjestää, mutta luonto näyttää olevan eri mieltä.

Kentän osalta sekä Par73- että Par3 -kentät suljettiin pelaamiselta kylmän sään vuoksi keskiviikkona 24.10. Kylmä ilma näyttää ennusteiden mukaan jatkuvan vielä ensi viikolle, joten nyt on hyvä hetki kiittää kaikkia jäseniä, osakkaita, vieraspelaajia, aktiivisia seuran toimijoita, yhteistyökumppaneita ja ennen kaikkea loistavaa henkilökuntaa hienosti menneestä kesästä.

”Pelaaja ensin” -kyselyn tulokset ovat oikein kivaa luettavaa. Sekä vieraspelaajat että omat jäsenet ovat antaneet erinomaista palautetta joka osa-alueilta. Erityisesti kentän kunto on tänä vuonna ollut parasta A-ryhmää. Vieraspelaajien (lähes 400 vastaajaa) antama palaute on Suomessa 2. sijalla. Tätä kirjoittaessa en tiedä, mikä oli ykkönen, mutta sata muuta kenttää jää taakse. Tästä suuri kunnianosoitus kentänhoitoomme Risto, Mikko ja koko porukka. Loistaa työtä!!!.

Toiset osa-alueet, missä ollaan top-5 Suomessa, on palvelu ja sosiaalinen ympäristö. Siitä kiitos Lauralle ja erityinen kiitos ihanille klubin caddiemastereille (Marjut, Anu, Henna, Oona ja Emmi), joiden iloinen palveluasenne kantoi hedelmää koko kesän.

Uutta kautta lähdetään rakentamaan toiveikkaana siten, että vähintäänkin sama taso kaikessa toiminnassamme säilyy ja jos mahdollista jopa hiukan paranee. Toivokaamme kentän puolesta suotuisaa talvea ja lämmintä kevättä, niin uusi kausi 2019 saadaan käyntiin jo aikaisin keväällä.

Kiitos kaikille kuluneesta kaudesta ja mukavaa talven odotusta,

Esa Takala, tj

Kalajoki Golf 2018

Kuohuviiniä syysretkellä!

Lähettänyt     12.09.2018   Blogi | Ei kommentteja

Tämän meille tarjosi Tuija Kristiansson tekemällä holarin Lappajärven 17. väylällä.

Tuija Kristiansson 9.9.2018 Lappajärvi

Onnittelut Tuijalle!

Retkelle lähdettiin lauantaina ja suuntana oli Vaasa. Aamupalan jälkeen aloitettiin peli. Kenttä ei nyt ollut niin hyvässä kunnossa kuin meidän kenttä, siirtosääntökin oli voimassa. Tässä aurinkoisen ja lämpimän päivän tuloksia.

Naiset:

 1. Soile Lindelä 35 pb
 2. Anna-Liisa Vesterinen-Ojanperä  35 pb
 3. Tuija Kristiansson  31 pb

Miehet:

 1. Asko Männistö  43 pb
 2. Tapani Reinikainen  36 pb
 3. Eljas Rantala  35 pb

Pb scratchin parhaat: Tuija Kristiansson  19 pb ja Asko Männistö  27 pb.

Lauantaina oli myös ryhmien välinen joukkuekisa, jossa otettiin huomioon kahden parhaan pisteet. Voittajajoukkue oli Tuija Kristiansson,  Leila Simonen, Asko Männistö ja Juha Alajoki  83 pisteellä. Pelin jälkeen siirryttiin hotelliin Vaasan keskustaan.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen suunnattiin Lappajärvelle. Sää suosi meitä, jälleen aurinkoinen ja lämmin päivä. Kenttä oli aika hyvässä kunnossa. Tulokset eivät kuitenkaan nousseet niin korkeaksi kuin Vaasassa, olisikohan ollut kisaväsymystä. Päivän kuitenkin kruunasi Tuijan tekemä holari. Ensimmäisessä ryhmässä pelanneet Tuija, Hannele ja Jarmo olivat ennen lyöntiä miettineet, että paljonkohan holarista saisi. Neljä pistettähän siitä Tuijalle tuli.

Sunnuntain parhaat:

Naiset;

 1. Tuija Kristiansson  31 pb
 2. Tarja Reinikainen  26 pb
 3. Leila Simonen  26 pb

Miehet;

 1. Erkki Oja  40 pb
 2. Jori Kangaskortet   38 pb
 3. Tapani Reinikainen   36 pb

Päivän parhaat scratchit:

Tuija Kristiansson  20 pb ja Reijo Linna  26 pb.

Yhteistulokset kahden päivän jälkeen kolmen parhaan osalta:

 1. Asko Männistö        77 pb
 2. Tapani Reinikainen   72pb
 3. Jori Kangaskortet    65 pb.

Pokaali matkasi näin vuodeksi Ylivieskaan, onnittelut Askolle.

Kiitokset kaikille mukana olleille!

Klubi- ja naistoimikunta

Niinan terveiset ammattilaiskentiltä

Lähettänyt     02.08.2018   Blogi | Ei kommentteja

Kiireisin kisakausi on nyt takana ja hieman keveämpi loppukausi edessä.

Kesäkuussa pelasin yhteensä viisi kisaa. Tämä sii tarkoitti käytännössä yksi kilpailu viikossa, ja kun kisat ovat eri maissa eri viikkoina kiirettä piti matkustamisen, treenien ja kilpailujen suhteen. Kisat alkoivat ns. kotikisalla Lahden Messilä Golfissa, jossa pelasin todella kipeän niskan kanssa, eikä pelistä näin ollen tullut juuri mitään. Seuraava viikko kisattiin Tsekeissä, jossa pelasin suht hyvin mutta taso oli helpolla kentällä korkea eikä oma tulos aivan riittänyt viimeiselle kierrokselle. Sama jatkui Sveitsissä seuraavalla viikolla.

Vuorossa oli parin päivän juhannus tauko jonka jälkeen suunta oli kohti Belgiaa, jossa pelasin itseni ensimmäisen kerran viimeiselle päivälle. Kenttä oli vaikea ja tämän vuoksi hyvä peli tuntui entistä paremmalta. Belgiasta matka jatkui tällä kertaa suoraa Espanjaan rupeaman viimeiseen kisaan. Kenttä ei ollut pitkä mutta vaikeudet löytyivät liian helposti ja peli takkusi. Toki takana oli pitkä viiden viikon rupeama, mikä ehkä alkoi hieman painamaan päälle.

Pieni lepo- ja treenitauko oli siis edessä ennen Aura Golfissa pelattavia Suomen mestaruuskisoja heinäkuun puolessa välissä. Treenipäivät tuntuivat hyvältä ja fiilis oli korkealla kisaan lähdettäessä, mutta sama epävarmuus löysi taas tiensä kentälle. Peli kulki hyvin, mutta tekeminen oli vaikeaa ja tulos jäi huonoksi. Positiivinen asia kuitenki on, että birkkuja tulee kierrosta kohden enemmän kuin aikaisemmin ja sieltä kun bogeyt saadaan kuriin niin tulosta alkaa tulemaan.

Treenit ovat nyt parin viikon kisatauolla sujuneet todella hyvin ja pallon lyöminen tuntuu hetki hetkeltä paremmalta. Ensi viikolla kisataan taas ja tällä kertaa naapurissamme Ruotsissa LETAS:n merkeissä.

Yhä mennään innolla tulevia haasteita kohden ja edelleen nautin tästä mahdollisuudesta josta kiitos kuuluu myös osaksi sinulle, kiitos!

Hyvää elokuuta!

Terkuin

Niina

Niina Liias onnistui Letaksella Belgiassa

Lähettänyt     04.07.2018   Blogi | Ei kommentteja

Naisten Eurooppa Tourin haastajakiertueella, Letaksella pelaava Kalajokilaakson Golfin Niina Liias onnistui pelaamaan itsensä finaalikierrokselle Belgian Ladies Openissa 28.-30.6.2018.

 

Tsekissä tuloksilla 74+74  ja Sveitsissä tuloksilla 76+79 tulleet harmittavat muutaman lyönnin karsiutumiset palkittiin nyt Belgiassa.

Belgiassa tuli nyt onnistuminen lähinnä kakkoskierroksen upean par -tuloksen ansiosta. Liiaksen kakkoskierroksen par 72- tulos sisälsi mm. yhden eaglen par4 väylällä. Ja muutenkin kierroksen takaysi oli Liiaksen parasta peliä 32 lyönnillä.

Kierros tulosten 79+72 ansiosta Liias pelasi nyt itsensä ensimmäistä kertaa Letaksella finaalikierrokselle.

Kapealla ja muutenkin vaikealla kentällä tarvittiin esimerkiksi avauksissa draiveria ainostaan pari kertaa.  

Finaalipäivä sujui Liiakselta myös erinomaisesti, hän pelasi tuloksen 74 ja oli lopulta yhteistuloksissa T29 (79+72+74) ja sai näin uransa parhaan sijoituksen ammattilaisena.

 

Letas kiertue jatkuu tällä viikolla Epanjassa, jonka jälkeen Liias pelaa seuraavan kisan SM-kisoissa Turussa heinäkuun puolessa välissä.

 

css.php