Ylävalikko

Blogi

Kiitos pelikaudesta!

Lähettänyt     11.10.2017   Blogi | Ei kommentteja

Kausi 2017 oli kaikin puolin mukava pelikesä!  Kiitos motivoituneen henkilökunnan.

Olosuhteet olivat alkukesästä haasteelliset, mutta kenttä oli hyvässä kunnossa juhannuksen jälkeen ja palautteen perusteella myös muuten yhteisön toimintaan oltiin erittäin tyytyväisiä. Voimme olla ylpeitä siitä, että olemme alueemme suurin urheiluseura, joka liikuttaa niin nuoria, keski-ikäisiä kuin vanhempiakin sukupolvia.

Seuran talous on kunnossa ja myös yhtiön puolella on saatu tilanne hallintaan, vaikka alkukevät aiheutti harmaita hiuksia.  Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuonna 2014 kenttä avattiin kesägriineille 16.4. ja tänä keväänä 25.5. Tuosta voi ”Ojalan laskuopilla” päätellä että alkukeväästä jäi tärkeitä euroja saamatta. Kehitettävää kuitenkin luonnollisesti on.  Paraikaa pohdimme johtokunnassa ja yhtiön hallituksessa keinoja toiminnan kehittämiseen.

Suomen golfin päivitetyn strategian mukaan vuonna 2020 golfin perustehtävänä on yhdistää terveys-vaikutukset ja yhdessä luonnossa liikkuminen sekä visiona luoda parasta vapaa-aikaa. Tahtotilana on talouden terve pohja, pysyminen kilpagolfissa eurooppalaisella huipputasolla sekä golfin mielikuvan muuttuminen elitismistä positiivisen arkipäiväistymisen suuntaan. Näiden linjausten pohjalta seuran johtokunta ja yhtiön hallitus pohtivat yhdessä strategiapalaverissa syksyn aikana, miten nämä teemat toteutuvat Kalajoki Golfin  arjessa ja kehittämisessä. Emme siis keksi pyörää uudestaan, vaan mietimme, miten strategia jalkautuu omaan seuraamme ja yhtiöömme meille soveltuvalla tavalla. Samoin pohdimme, miten strategian lyhyen tähtäimen painopistealueet, ts. toiminnan rakentuminen terveelle taloudelliselle pohjalle, jäsenmäärän lisäys, panostaminen junioreihin ja naisiin ym. tulevat näkymään omassa toiminnassamme.

Uusia ajatuksia ja ideoita yhteisömme kehittämiseen olisi kiva saada mahdollisimman laajasti, joten jos lamppu syttyy laita ajatuksiasi minulle s-posti osoitteeseen   eljas.rantala@gmail.com

Tavoitteemme on, että päivitetty uusi strategiamme on esittelykunnossa viimeistään kevään kokouksissa. Silloin kaikki te jäsenet ja osakkaat pääsette keskustelemaan tämän luonnoksen tiimoilta.

Päämääränä on joka tapauksessa rento, hauska ja energisoiva golfkokemus, joka tuo meidät aina uudelleen lajin pariin. Meillä on hyvät puitteet ja yhteisö, johon on mukava tulla, myös uusien lajin harrastajien.

Mukavaa syksyä ja talven odotusta.

 

Eljas Rantala

puheenjohtaja

Kalajokilaakson Golf ry

GOLFVUOSI 2017 TULI JA MENI

Lähettänyt     10.10.2017   Blogi | Ei kommentteja

9.10.2017

Golfkausi 2017 alkaa olla lopuillaan. Toki vielä tätä kirjoittaessa kentällä on mukavasti pelaajia ja kenttä pidetään auki, kunnes pakkaskelit jäädyttävät nurmen pinnan. Kentällä tehdään syksyn aikana muutamia huolto toimia, kuten meneillään jo oleva 11. väylän lammen puhdistus. Mitään isompaa ei ole ensi kesää ajatellen luvassa.

Tapahtumia

Kilpailut tämän kauden osalta on pelattu, kun kauden viimeinen kisa pelattiin viime lauantaina 7.10. Vaikka kausi päästiin aloittamaan poikkeuksellisen myöhään, kun viheriöille päästiin vasta 25.5., kilpailuihin on osallistuttu ilahduttavan hyvin. Varsinkin vieraspelaajien määrä kilpailuissa oli paras viiteen vuoteen. Perinteiset tapahtumat, kuten juhannuskisa, Venetsialaiset ja Aviopari-Weekend vetivät totuttuun tapaan kentän täyteen. Myös ProJennin kaksipäiväinen tapahtuma sai pelaajat liikkeelle. Kun 144 pelaajaa lähtee yhteislähtönä kentälle, siellä ei tarvitse hätäillä, kun kierroksen kestoaika pyörii 5 – 6 tunnin välillä. Juhannus pelattiin poikkeuksellisesti yhden päivän kisana, joka sai palautetta puolesta ja vastaan. Enemmän kuitenkin tuli puolesta, joten myös ensi kesänä juhannuskisa pelataan yhden päivän kisana juhannusaattona. Lisää väriä kauteen toivat mm. Audi-kisat, WAGC ja Taksi-SM. Tapahtumarikas kausi sisälsi yhteensä yli 100 erilaista tapahtumaa, lajiin tutustumista ja kilpailuja toukokuusta syyskuun loppuun.

Haastava talvi

Kentän kunto puhutti pelaajia varsinkin kauden alussa, eikä ihme, sillä tänä vuonna kenttä saatiin ns. normaaliin kuntoon tavallista myöhemmin. Jos vielä kertaa syitä, niin jään muodostuminen kentän pintaan marras- joulukuusta lähtien sekä kylmä ja vähäsateinen kevät asettivat kentänhoidolle ennen näkemättömiä haasteita. Yöpakkasetkin taisivat loppua vasta toukokuun loppupuolella. Jo joulukuussa viheriöitä kolattiin lumesta ja loskasta. Tammikuussa siirryttiin järeämpään kalustoon, kun viheriöiden pinnasta murskattiin n. 10 cm paksuista jääkerrosta pois. Kun tähän lisätään kylmä ja kuiva kevät, tehtävä tuntui välillä jopa mahdottomalta. Paljon työtä ja oikeita toimenpiteitä kuitenkin tehtiin ja kenttä saatiin taas hienoon kuntoon varsinkin kauden loppupuolelle. Kiitos siitä kuuluu kentänhoidolle, joka jaksoi väsymättä punnertaa eteenpäin.

Pelattuja kierroksia

Pelikierroksista toukokuu jäi lähes pelaamatta, joten pelattujen kierrosten määrä väheni aikaisemmista vuosista. Tämä tietysti näkyy myös taloudellisessa mielessä. Toukokuu on normaali olosuhteissa vilkas kuukausi varsinkin vieraspelaajien osalta, kun kenttä aukeaa parhaimmillaan muutamaa viikkoa aikaisemmin muihin pohjoisen kenttiin verrattuna. Muuten kesä on sujunut odotetulla tavalla ja varsinkin elokuu oli oikein hyvä.

Jäsenasioita

Seuran jäsenmäärä väheni tänä vuonna 35 jäsenellä. Olemme edelleen jäsenmäärällä mitattuna alueen suurin urheiluseura, kun rekisteröityjä jäseniä on yli tuhat. Jäsenmäärä on kuitenkin viime vuosien aikana hiljalleen vähentynyt, mikä on huolestuttavaa. Siihen on tietysti moniakin syitä, mutta jäsenmäärän kääntämiseksi uudelle kasvu-uralle tarvitaan ennen kaikkea jäsenistön aktiivista tekemistä. Kaikkien tutkimusten mukaan yleisin syy (yli 80%) tulla mukaan golfiin on kaverit. Eli tulevalle kaudelle haastankin Teitä houkuttelemaan ystäviänne, tuttavianne ja sukulaisianne mukaan ainakin kokeilemaan lajia rangelle, puttiviheriölle tai Par3- kentälle.

Ensi kuun jälkeen onkin jo joulukuu ja päivä alkaa jälleen pidentyä kohti golfkautta 2018!

Syysterveisin,

Esa Takala, tj

KALAJOKILAAKSON GOLF RY:N SYYSRETKI KUUSAMOON

Lähettänyt     20.09.2017   Blogi | Ei kommentteja

Tämän vuoden seuran syysretki suuntautui Kuusamoon. Perjantaina 8.9. 23 innokasta golffaria nousi linja-autoon ja nokka kohtia Kuusamoa. Illalla kymmenen jälkeen olimme perillä ja majoituimme Kuusamon kylpylähotelliin.

Lauantaina aamupalan jälkeen siirryimme vieressä olevalle golfkentälle, jossa alkoi klo 10:00 kolmen hengen RuskaScramble. Joukkueet olivat meidän osalta arvottu Kalajoen klubilla jo etukäteen. Tuuli oli puuskittainen, muotoili sateenvarjoja uusiksi ja saattoi kaataa kärryt, mutta ei haitannut, mehän olemme tuuleen tottuneet.

Parhaiten meidän joukosta pelasi Tuuran Elina ja Pahkasalon Jouni. Heillä oli joukkuekaverina paikallinen pelaaja. Heidän sijoitus oli 10. ja tästä viinipullot palkinnoksi Elinalle ja Jounille. Lauantain kisassa erikoispalkinnon ansaitsi Kailan Seija osumalla poroon. Osuma oli hiljainen ja poro hieman ihmeteltyään nappasi Seijan pallon suuhunsa. Pallo ei ilmeisesti ollut sopiva sen hampaille, koska oli sylkäissyt sen pois. Tästä ”osumasta” Seijalle suklaalevy palkinnoksi. 😀

Klubin herkullisena erikoisuutena oli maukkaat lätyt, joita meille tarjoiltiin kisan keskellä. Kisan jälkeen oli tarjolla keittoruokailu klubilla.

Lauantai-iltana kokoonnuimme hotellin ravintolaan illalliselle ja viettämään iltaa.

Sunnuntaina pelit jatkuivat klo 9:00. Ryhmät olivat arvottu menomatkalla linja-autossa. Pelimuotona oli best ball neljän hengen joukkueena. Samalla pelattiin henkilökohtainen kisa, josta voittaja sai mukaansa kiertopalkinnon.

Joukkuekisan voittivat aika selvästi Tarja Reinikainen, Esa Anttila, Asko Männistö ja Jarmo Simonen tuloksella 49 bogeypistettä. Henkilökohtainen kisa oli tiukka, sillä kolmella ensimmäisellä oli sama tulos 30 pistettä. Voittajaksi selvisi pienimmällä slopella Jarmo Simonen, toinen oli Esa Anttila ja kolmas Asko Männistö.

Paluumatkalla linja-autossa julkistettiin tulokset ja palkittiin voittajat.

Kiitos kaikille mukana olleille, erityiskiitos meidän kuljettajalle Levosen Pekalle. Kaikkien matkalaukutkin löysivät perille.

Suuri kiitos myös sponsoreille; K-Rauta Nivala, Kalajoki Keskusvaraamo, Ravintola Sandy Kelt, Kiinteistömaailma ja Yleiset miehet.

 

Aurinkoisia syyspäiviä kaikille toivottaa KlG:n Klubi- ja naistoimikunta

Niina Pink Challenge Pro-Am kisassa Pickalassa

Lähettänyt     04.09.2017   Blogi | Ei kommentteja

Kalajokilaakson Golfin naisammattilaispelaaja Niina Liias pelasi lauantaina 2.9.2017 Pickala Golfissa Pink Challenge Pro-Am kisan hyvin menestyen.

Niina pelasi Ilta-Sanomien tiimin kanssa. Päivä alkoi pelaajien ja joukkueiden esittelyllä josta siirryttiin kohti omaa startti tiitä. Niinan peli kulki hyvin ja tunnelma oli korkealla koko päivän. Kierroksen jälkeen vuorossa oli ruokailu, palkintojen jako josta ilta jatkui Pickalan 30-vuotis juhlien merkeissä aina ilotulitukseen saakka.

Pink Challenge Pro-Am syntyi Suomen kärkipelaajien omasta aloitteesta. LETAS-kiertueella aiemmin tällä kaudella voittanut Linda Henriksson kokosi kilpailuun mukaan lähes koko Suomen ammattilaispelaajien kaartin ja sai järjestelyihin mukaan kotiseuransa Pickala Golfin sekä kilpailun pääsponsoriksi ryhtyneen Suomen Golfliiton.

Kilpailu pelattiin pro-am-kilpailuna, jossa kukin ammattilaispelaaja sai peliseurakseen kilpailua sponsoroineen yrityksen tai muun organisaation edustajia. Henrikssonin mukaan kilpailu herätti yhteistyökumppaneissa innostusta, ja sponsoreiden kokoaminen onnistui lopulta helposti.

 

Lady Pink Challenge Pro-Am, tulokset
1. Ursula Wikström 68  -4
2. Krista Bakker 71 -1
T3 Oona Vartiainen 73 +1
T3 Sanna Nuutinen 73 +1
T5 Jenna Mäihäniemi 74 +2
T5 Noora Tamminen 74 +2
7 Niina Liias 75 +3
T8 Leena Makkonen 76 +4
T8 Marika Voss 76 +4
T8 Elina Nummenpää 76 +4
11 Tiia Koivisto 77 +5
T12 Linda Henriksson 78 +6
T12 Minea Blomqvist-Kakko 78 +6
14 Petra Salko 82 +10
15 Sonja Kallio 85 +13

Niinan terveiset kauden kisoista

Lähettänyt     28.07.2017   Blogi | Ei kommentteja

Kausi alkaa nyt olemaan puolivälissä Suomen kisojen suhteen, mutta viime vuoden tapaan kisakausi loppuu vasta joulua ennen pelattaviin LET:n karsintoihin Marokossa. Kuluneen kauden aikana on tapahtunut paljon uusia asioita. Uusi valmentaja, uudet treeniohjelmat, uusi swingi ja suurimpana muutoksena siirtyminen ammattilaiseksi.

Alku kauden aikana on pelattu niin Finnish Tourin kisoja, Viron amatöörien avoimet kisat Pärnussa, ammattilaisten LETAS kisa Vihdissä, ja viimeisimpänä lyöntipelien Suomen Mestaruus kisat Talissa, joista kaksi viimeisintä uuden ammattilais statuksen alla.

Kisa menestys on ollut hyvin vaihtelevaa. Finnish Tourilla on pelattu nyt kolme kisaa. Ensimmäinen kisa pelattiin Nordcenterin Fream- kentällä jossa sijoitus oli T11 (82, 73, 82, +21). Toinen kisa oli Alastarossa, joka olikin uusi kenttä kiertueella, ja sijoitus siellä jälleen 11. (79, 77, 80, +20). Kolman FT:n kisa pelattiin ”takapihalla” eli Paltamossa. Peli kulki jo paljon paremmin ja sijoitus oli 4. tuloksella +5 (71, 75, 75).

Viron amatöörien avoimet mestaruuskisat oli mukava lisä kesäkuulle kisakalenteriin ja samalla viimeinen kisa amatööri satuksella. Kisa pelattiin todella tuulisessa kelissä Pärnu Bay Golf Links kentällä joka on yksi hienoimmista kentistä mitä koskaan olen pelannut. Sijoituin kisassa 3. yhteistuloksella +14 (73, 80, 77). Hyvillä fiiliksillä siis kohti ammattilaisuutta.

Vihdissä pelattu LETAS:n kisa taas meni hieman penkin alle, eikä peli ollut parasta mahdollista. Kahden kierroksen tulos +15 jäi hyvin kauas cut-rajasta ja näin ollen karsiuduin viimeiseltä kierrokselta.

Viimeisimpänä viikon takainen lyöntipelien Suomen mestaruus kisat jossa sijoitukseni oli 14. (77, 75, 78, 75, +21). Peli oli aika haastavaa ja putteri oli jäässä kierroksilla. Hyvää taistelua kuitenkin ja tasaista peliä, jota on hyvä ammentaa pienen tauon aikana eteenpäin seuraavan kisan ollessa vasta syyskuun alussa, mestiksiä kuitenkaan unohtamatta.

Loppukauden suunitelmissa on siis vielä kaksi Finnish Tourin kisaa ja muutama yksittäinen kisakierros. Loppu syksyllä suunta on taas kohti Espanjaa, josta matka jatkuu Marokon karsintoihin marras-joukuussa.

Kiitos kaikille sponsoreille ja tsemppareille tähän astisesta tuesta, se merkitsee paljon!

Kotek Factory Service Oy

Kalajoen OP

Laaksojen Kiinteistökeskus OPKK

Finntensid Oy

Kalajooen Lattia ja Sisustus Oy

Topi-Keittiöt Oy

Kalajokilaakson Golf ry

Puusepänliike Liias Oy

Kuntosali- ja liikuntapalvelut GoFit Oy

css.php